A Mátra Maraton pályán 2010-es gépekkel - Teszthétvége Hír

bikefun
2009/08/20
Magyarország legkeményebb terepein kijelölt hegyikerékpáros maratonjának, valamint a Merida 2010-es XC/Maraton össztelós gépének tesztelését sikerült összekötni az elmúlt héten, a Kétkerék Vendégház jóvoltából Mátraszentlászlón.
Hirdetés
Az ország szinte valamennyi pontjáról érkeztek érdeklődők, a versenyzőktől kezdve műkedvelő bringásokig . A húszfős társaságban kiderült, mennyire különböző célokkal indul valaki egy maratonon. A mátraszentlászlói Kétkerék Vendégház már másodszor adott otthont teszttábornak, tavaly ősszel a hazai szaksajtó munkatársai próbálhatták ki először a Merida újdonságokat . Ezúttal a sportolóké volt az elsőbbség, és a közelgő erőpróbára való tekintettel a Gepida Mátra Maraton köves nyomvonalához leginkább passzoló 2010-es Ninety Six kerékpárokat hozta el a hazai forgalmazó (az ősztől induló tesztprogramban már a legtöbb modell elérhető lesz). Többen is voltak a társaságban, akik eddig jobbára csak merevfarúval nyomták az ipart, és durva élményt jelentett az egyik legjobb célgéppel (elöl hátul 100mm zárható rugóút) száguldozni a köves ösvényeken. Olyan lelkes tesztelő is akadt, aki már egyenesen kereste a nagyobb úthibákat bringázás közben és folyamatosan próbált alkudni a fullyra… Maga a Mátra a szokásos, gyönyörű, de embert próbáló arcát mutatta. Kövekből nem lett kevesebb (különösen igaz ez a hosszú távra), a gumiválasztásnál jól gondolja meg mindenki, mi a célja, és érdemes-e kockáztatni ennek érdekében (én biztosan erősített oldalfalú UST-vel megyek majd a nagyobb súly ellenére, két defekt és a centis szakadás a 2,25-ös „sima” Racing Ralph oldalán megerősített ebben… – a szerk.). A maratonon kívül egyébként bejártuk a Mátra egyéb arra érdemes tájait, két-három különböző csoportban, hogy mindenki megtalálja a kihívást. A debreceni különítménnyel különösen élveztük a „Gabi halála” lejtőt, ami a Téli Mátra teljesítménytúráról lehet még ismerős, csak éppen felfelé a hatalmas kövek és gyökerek között. Érdekes opció lenne versenyen a Kékesről lefelé:) Tehettük mindezt egy abszolút bringásbarát környezetben, ahol a maga a vendéglátó is túrákat vezetett, rendelkezésre állt a kerékpármosó, a Squeezy frissítők, és a kifogyhatatlan kétkerekű sztorik. A CSAPAT:
Balázsi Péter Szokolya Bencz Zoltán Gyál Bódán Zsófia Ózd Cseke Csaba Budapest Enyedi Balázs Hódmezővásárhely Gyallai János Gyöngyös Kovács Balázs Budakalász Kovács Tamás Budapest Kovács Valéria Budapest Laborc Dániel Debrecen Mácsik Áron Budapest Pap Henrik Ózd Pántya Zsolt Debrecen Pántya-Vida Zsuzsanna Debrecen Pátkay Balázs Szokolya Porcsin Levente Debrecen Radnai József Pomáz Takács Tamás Budapest Vereczkei Péter Érd   … Móczár Zsolt  www.ketkerekvendeghaz.hu  
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés