A Bükkben Buruczki és Módos ismételt Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/08/10
A T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomásán ismét a Bükk emelkedőit ostromolták a hegyikerékpárosok. A Bükk Maraton férfi hosszútáv abszolút győztese az olimpiai tartalék Buruczki Szilárd lett, míg a női középtávé Módos Gabriella.
Hirdetés

A T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomásán ismét a Bükk emelkedőit ostromolták a hegyikerékpárosok. A Bükk Maraton férfi hosszútáv abszolút győztese az olimpiai tartalék Buruczki Szilárd lett, míg a női középtávé Módos Gabriella. Érdekességként: az első, szilvásváradi futam alkalmával szintén ők értek elsőként célba.

Augusztus 3-án, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Eger mellett a Nagy SE a Bükk Maratont. A versenyre – a viadal történetében rekordként – 1550-en neveztek, a Berva-völgyi rajtnál végül 1330-an sorakoztak. A magyar kerekesek mellett francia, amerikai és román bringások is nekivágtak a Bükk emelkedőinek. A 100 kilométeres táv alkalmával 2500 méter, az 55-ös középtávot teljesítőknek 1300, míg a 44 kilométeres rövidtávosoknak 1300 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük. A viadal a Magyar Kupasorozat utolsó előtti fordulója is volt egyben.
 

 Verseny utáni nyilatkozatok

Nagy Ádám főszervező: „A T-Mobile TOP Maraton sorozat idei állomásaihoz hasonlóan ezúttal is nevezési rekord született, ennyien még nem neveztek a Bükk Maratonra. Gyors pályát jelöltünk ki, ez meglátszott a sérülések számán is, de tudtuk kezelni a helyzetet, jó orvosi hátterünk volt. Sokat dolgoztunk az előkészületeken, közel száz segítőm volt, jó hangulatú versenyen vagyunk túl.”

Buruczki Szilárd, a férfi hosszútáv abszolút győztese: „Már az elején jelentkezett egy technikai problémám a fékkel kapcsolatban, meg kellett állnom, vesztettem néhány percet. Hamar utolértem az élbolyt, Bogár Gabival, Melts Andrissal, Grósz Bélával együtt tekertünk, majd az Ördögoldal volt a vízválasztó, ahol elszakadtunk egymástól, végül közel 9 perces előnnyel értem célba. Úgy tervezem, elindulok a szekszárdi maratonon, majd az utolsó TOP-állomáson, a Mátra Maratonon, mely után az összetett győztes címét is szeretném megszerezni.”

Módos Gabriella, női középtáv abszolút győztese: „Szeretem a hosszú, aszfaltos kezdéseket, a Bükk Maraton is így kezdődött. Még egy picit bírtam volna jobban menni, jól esett az eleje, beálltam a fiú élboly mögé. A verseny során a nők közül Dósa Eszter sokáig jött mögöttem, úgy éreztem közel egy perccel lemaradva üldöz, végül Nagy Hedvig köztünk ért célba. Ez egy inkább „erőpálya” volt, mint technikai jellegű.”

A maraton mellett a Berva-völgyben is rendeztek a szervezők BringaSulit, illetve – a T-Mobile társadalmi szerepvállalásának köszönhetően – T-Mobile Természetjáró Túrát. Utóbbin bárki elindulhatott, aki egy rövid bringás túra alkalmával vágyik egy kis kikapcsolódásra. Így tett az egykori többszörös bajnok, majd csepeli edző, Szabó János is. – Bogácson nyaralunk, a család eljött megnézni az Egri Várat. Én, mint egykori versenyző, természetesen a bringát választottam. Tekertem felfelé az úton, mikor észrevettem, hogy épp egy túra van indulóban. Jó hangulat, mindenhol bringás, bükki levegő – kell ennél több? Beálltam, megérte! - mondta a deresedő egykori országútis.

Eredmények, T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomás, Bükk Maraton:

http://www.topmaraton.hu/media/tmtm_3_2008.pdf


Hosszútáv férfi abszolút:

1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont), 04:13:10,

2. Melts András (Corratec World Team), 04:21:57,

3. Bogár Gábor (Bringavilág SK-Bornsport), 04:23:04.


Középtáv női abszolút:

1. Módos Gabriella (Merida Maraton Team), 02:36:23,

2. Nagy Hedvig (Bringabanda SC), 02:39:00,

3. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár), 02:42:53.

A T-Mobile TOP Maraton sorozat következő állomása: a Mátrában zárul a sorozat!

Augusztus 31-én kerül sor a Mátra Maratonra, az idei T-Mobile Top Maraton sorozat 4. futamára. A rövidtáv 35 km, a középtáv útvonala 60 km-en, míg a hosszútávé 90 km-en keresztül kanyarog a Mátrában. Utóbbin, az olimpia után először itt láthatjuk majd versenyezni Parti Andrást. Az egyes kategóriák 9 óra 30 perc és 10 óra között vágnak neki az útnak. A T-Mobile Természetjáró Túra 10 km-es lesz. A verseny rajt- és célterületén, az Oxygén Adrenalin Parkban a család minden tagja érdekes programokat találhat majd. Bővebb információk: www.matramaraton.hu  .

Hirdetés