A Trek legizgalmasabb 2022-es modelljei

A Trek legizgalmasabb 2022-es modelljei

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2022/03/21
Nem volt könnyű a választás, de ezt a 4 Trek bringát választanánk a 2022-es palettából.

Az 1976-ban alapított Trek neve egyenlő a magas minőségű, átgondolt tervezésű kerékpárokkal. Számos sportág élvonalában versenyeznek Trek kerékpárokon atléták, és világszerte milliónyi felhasználó teker elégedetten az amerikai márka kerékpárjain. Az alábbiakban 4 izgalmas 2022-es Trek újdonságot emeltünk ki a széles kínálatból (de lehet, hogy holnap már másik négyet tennénk ide, mert nem könnyű a választás).

Trek kerékpárok 2022

Trek Marlin 4 

A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-4
Trek Marlin 4
A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-4
Forrás: TREK

Ha egy kedvező áru, és sokoldalú mountain bike-ot keresel, a Marlin 4 igazi csemege számodra! A 29”-os kerekekhez tervezett alumínium váza alacsonyátlépésű. Ahhoz, hogy könnyedén hosszú túrákra is elindulhass vele, nem csak két kulacs-, de még csomagtartó- és sárvédő felfogatási opciókat is kialakítottak rajta. A letisztult külsőt pedig a belső kábel elvezetés révén kapja. 

A terep egyenetlenségeit az SR Suntour XCE rugós villája, illetve annak 100 mm-es rugóútja simítja ki. Annak ellenére, hogy belépő szintű modellről van szó, a fékezésről már mechanikus tárcsafékek gondoskodnak. A váltásért pedig a Shimano 7-sebességes rendszere felel, mely megbízhatóan és strapabíróan teszi majd a dolgát.

Trek FX 2

A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-3
Trek FX 2
A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-3
Forrás: TREK

Ha kerékpárral legfőképpen a szilárdburkolatú utakat szereted, és egy olyan kerékpárra vágysz, amivel könnyedén suhansz körbe bármelyik nagytavunk körül, vagy a városban például a munkahelyed és otthonod között, akkor olyan fitness bringát keresel, mint az FX 2. A belső kábel elvezetés révén letisztult kinézetű kerékpárt kapunk. Alumínium vázán nem csak két kulacsnak, de még csomagtartónak és sárvédőnek is jutott felfogatási pont.

A kerékpár 9 sebességes Shimano váltórendszerével lazán tudsz suhanni majd az utakon, és falni a kilométereket. De akkor sincs gond, ha a nagy száguldás közben meg szeretnél állni: az időjárás független, határozott fékerőt a Tektro hidraulikus tárcsafékei biztosítják.

35 mm széles gumijai révén pedig a rosszabb minőségű utakon sem kell aggódnod a kerekek miatt. Csak tervezd meg a következő útvonalat, és irány az út!

Trek Supercaliber 9.6 

A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-2
Trek Supercaliber 9.6 
A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-2
Forrás: TREK

Íme, egy minden porcikájában marathon/cross country versenyzésre tervezett mountain bike. A prémium minőségű OCLV karbon váz igazán különleges hátsó felfogatási rendszert kapott. Az IsoStrut a váz felsőcsövébe integrálja a rugóstagot, mely révén miközben egy merevfarú kerékpárnál drasztikusan jobb tapadást és irányíthatóságot nyújt terepen, addig egy összteleszkópos modellnél nagyobb merevséget és pedálozási hatékonyságot ad! A merevséghez hozzájárul még a Boost-szabványú, 148 mm széles hátsó agy is. 

Elöl egy Rock Shox Recon Gold RL levegős, kormányról lockolható teleszkópvilla, míg hátul egy Fox levegős tag csillapítja a terep egyenetlenségeit. Lévén ezzel a kerékpárral biztos nagyon gyors leszel – főleg, hogy a Shimano Deore 12 sebességes váltórendszerével szerelik – a megbízható, erőteljes fékezést a Shimano hidraulikus tárcsafékeire bízták. 

A Supercaliber legális fegyver azok számára, akik rendkívül gyorsan szeretnének terepen bringázni. 

Trek Emonda SL 6 Pro

A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-1
Trek Emonda SL 6 Pro
A TREK 2022 IZGALMAS MODELLJEI-1
Forrás: TREK

A Trek legkedvezőbb árú karbon országúti versenylova. Minden részletében a könnyedség és gyorsaság uralja. A prémium minőségű OCLV karbon váz aerodinamikailag optimalizált formájú csövekből állították össze, integrált kormánycsapágyazást és belső kábel elvezetést kapott, a lehető legaerodinamikusabb teljesítmény érdekében. A pedálozási hatékonysághoz hozzájárul a 142×12mm átütő tengelyezése is. Természetesen a villa is karbon, melyben rejtve vezethető el a fékcső!

A fénysebesség eléréséhez professzionális hajtásrendszer dukál, így az Emonda a Shimano Ultegra 11 sebességes termékcsaládját kapta meg. De ha ennyire felgyorsulsz, jó, ha meg is tudsz állni, ezért hidraulikus tárcsafékekkel szerelték.