A kerékpárszerelők kék amulettje

A kerékpárszerelők kék amulettje

(x) - Támogatott tartalom
2013/10/24
A legtöbben a Park Tool szerszámjai után epekednek

Van egy kifejezetten kerékpár-specifikus szerszámokat gyártó cég, melynek történelme immáron 50 évre nyúlik vissza. A Park Tool sztori St. Paulból (Minnesota) indult el, és napjainkra a világ legnagyobb kerékpáros szerszám gyárává nőtte ki magát.

Hosszú élettartam, minőség, innováció… ezek a legfőbb ismérvei a jelképpé vált kék színezés mellett (ami egyébként bejegyzett védjegye). Legyen szó amatőr, vagy profi kerékpárosról, a legtöbben a Park Tool szerszámjai után epekednek.

 

Park Tool
Park Tool

 

1963-ban, a cég indulásakor egy kiváló és praktikus szervizelő állvány (PRS-1) jelentette a kínálatot, mely ma már közel 300 termékre bővült. A mérőszalagtól, a marószerszámokig, a különböző funkciójú szerszámokon és szerviz helység kiegészítőkön át minden, és itt a szó szoros értelmében minden megtalálható, ami egy szervizeléshez szükséges lehet.

 

A profik állványa – TS-2.2
A Park Tool egyik legemblematikusabb terméke ez a centírozó állvány, mely annyira kiforrott, megbízható konstrukció lett, hogy hosszú évek óta nem változtattak rajta. Egy ilyen állvány meghatározó tulajdonsága a stabilitása, melyből pontossága is ered. A TS-2.2 masszív, ráadásul a nagy átmérőjű tekerőgomboknak és egyszerű felépítésének köszönhetően használata könnyű és gyors. Minden fontos irányból tudjuk állítani: tengely szélességet, felni szélességet, és kerékátmérőt. Szükség esetén mérőműszerek is felrögzíthetők rá.

TS-2.2
TS-2.2

 

Zsebben hordott szerviz – IB-3
Túráink során, az erdő közepén, ha utolér minket a baj, a legnagyobb bosszúság, ha nem tudjuk megoldani a feladatot. A zsebszerszámok terén ma már rengeteg változatot találni az üzletekben. A Park Tool sem találta fel újra ezt a kategóriát, egyszerűen csak úgy zsúfolta bele a legfontosabbakat, hogy az használható és strapabíró legyen. Az IB-3 alumíniumtestére 13 funkciót helyeztek el. Megtaláljuk a 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5, 6 és 8 imbuszokat, a T25 csillag- és normál csavarhúzót, egy kompozit külső leszedőt, melybe két küllőkulcs és egy 8mm-es csillagkulcs is belekerült, valamint egy masszív láncbontót is találunk, ami 7, 8, 9 és akár 10 sebességes láncokhoz is kompatibilis. Mindezeket 170 grammba sűrítve.

IB-3
IB-3

A korábbiakban bemutatott, a megszokott kerékpárboltos szisztémákkal szembe induló Stucni bolt révén ezek a szerszámok immáron hazánkban is elérhetők. A Park Tool felső kategóriás termékei tökéletesen illeszkednek a bolt, illetve a tulajdonos Bényi Laci által felállított elveknek… no és a mi otthoni kis szervizünk falára is. A kék szerszámokkal nyugodtan hozzányúlhatunk a féltett vasparipánkhoz, hisz megbízható termékek.

 

Keressétek Gödöllőn, vagy a webshopon!

Az üzlet elérhetőségei:
Stucni Kft. – Gödöllő, Kossuth Lajos utca 20.
Telefon: 06-28-533-044
Webshop: stucni.hu
Email: info@stucni.hu

Park Tool
Park Tool

Hirdetés
Hirdetés