A kerékpár szaküzlet - Radwelt Michi Knopf Hír

A kerékpár szaküzlet - Radwelt Michi Knopf Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2016/03/16
Mattersburgban leesett az állunk
Hirdetés

Hozzáadott értékek és szakmai háttér két szinten

20 percnyire Soprontól, és két és fél órányira Budapesttől, egy kerékpár szaküzletben jártunk, ahol százával állnak a különböző típusú, felszereltségű és minőségű kerékpárok, ahol bármelyiket kipróbálhatjuk vásárlás előtt, ahol az egyedi beállításoktól, a szervizelésig minden szolgáltatást megkapunk ahhoz, hogy a számunkra legjobb és legideálisabb két kerekűt kapjuk, a lehető leggyorsabban. Ez a Radwelt Michi Knopf.

A főutcában álló nagy, kétszintes épületben található a többszörös osztrák országúti és pályakerékpáros bajnok, Michi Knopf nevével jelzett kerékpárbolt. Ez a környék legrégebbi bringás üzlete, amit 5 éve vett át Michi, a korábbi tulajdonosoktól. Napjainkban 8 eladóval várják a vásárlókat (akik közül az üzletvezető ráadásul magyar), a vásárlók pedig egymásnak adják a kilincset.

De mi a titka az évi 1800 darab kerékpár értékesítésének, és mitől van, hogy ezek közel 10%-a magyar vásárlás? Tömören: a hatalmas választéknak, a hozzáadott értékeknek és a jó áraknak.

 

Rémálom az Elm utca(i bringabolt)ból

Imádsz kerékpározni. Úgy érzed itt az idő, hogy egy komolyabb bringába befektessél. Összegyűjtöd rá a nem kevés pénzt és besétálsz a boltba azzal a töretlen elhatározással, hogy ha a fene fenét is eszik te ma egy kerékpárral sétálsz ki onnan. Holnap szép idő lesz. Már ki is nézted az utat amit meghódítasz magadnak. Holnap te leszel az aszfalt/ösvény királya. Nincs út ami ne hódolna be az elhatározásod és persze a vadiúj paripa alatt.

Ilyen bringát szeretne uram? Ha a katalógusból kiválasztja 2 hónap alatt valószínűleg meg tudjuk hozni.

Sakk-matt. A szélsőséges, ámbár a valóságtól nem elrugaszkodott példa hamar kibillent az álmodból. Durr-defekt. Máris az aszfalton hemperegsz, teljesen megsemmisülve.

Na, ilyen itt kizárt, hogy megtörténjen...

 

Hegyibringafal. Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Hegyibringafal.
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

Van még bringa! Klikk a képre!

 

Válassz, próbáld ki, tesztelj, vidd haza

A nagyjából 800 nm alapterületű üzletben cirka 600 kerékpár található csoportokra szedve (melyeken felül még 600 van egy külön raktárban) – de, ha a hőn áhított modell nincs készleten, viszont a gyártó európai raktárjában igen, akkor 48 órán belül megérkezik.

Az emeleten vannak az országúti és időfutam bringák – főként Airstreeem, Trek és BMC modellek. A hazai, főleg triatlonosokra specializált márkának az Airstreamnek is köszönhetően itt nem csak képeken nézegetheted az időfutam kerékpárokat. Ottlétünkkor több sorakozott egymás mellett. A földszinten pedig a trekkingek, terepkerékpárok és pedelecek – túlnyomó részt KTM, Trek, Cube és Fuji bringák. Ha valaki sportra és szabadidőre keres kerékpárt, itt tuti talál megfelelőt...

A paripák mellett nagy választékban megtaláljuk az Endura, Castelli és a saját márkás ruházatokat, a Sidi, Bontrager és Shimano cipőket, valamint egyéb kiegészítőket is, a fejvédőktől a komputerekig!

 

BMC Testrider Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
BMC Testrider
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

 

A gyerekeket se hagyjuk ki- minőségi gyerekbringák

Gyerekbringa vásárlásánál általában a szín és az ár számít. Aztán jön a keserű felismerés. Nehéz a járgány, a gyerek meg sem tudja emelni. A váltót max. két kézzel tudja kezelni és hetente elállítódik. A fék nem fog stb...

Érdemes minőségi, bár drágább bringát kinézni a gyerkőcnek is. Idővel meghálálja majd. Ráadásul ezeknek a bringáknak a használt piaca is virágzik, ergo ha kinövi a gyerek jó áron el tudjuk majd adni. Ebből kiindulva a mi választásunk a helyszínen a könnyű aluvázas, szíjhajtásos, agyváltós Early Rider bringacsoda.

 

A kiválasztott. Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
A kiválasztott.
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

 

Szakmai háttér nélkül semmit sem ér

No persze a rengeteg bringa, önmagában még kevés.

A Radwelt Michi Knopfban bármelyik, mondom bármelyik bringát kipróbálhatjuk egy rövid körön

és ha még többre vágyunk, ott a nagy teszt flottájuk. 100 euro körüli kaució mellett célba vehetjük a környék jó minőségű útjait, vagy a közel 120 kilométernyi jelölt erdei utakat! Ráadásul a kaució 1 éven belül beszámításra kerül a bármelyik kerékpár vásárlásánál.

De emellett még végeznek Body Scanning felmérést is, mely segítségével tökéletesen kiválasztható a saját testfelépítésünk és stílusunknak megfelelő bringa, vagy segítségével a már meglevő személyünkre állítható. A személyre szabás nem áll meg itt. A Prologo nyergek „myown”nevezetű rendszerét használva a megfelelő nyereg kiválasztása is gyerekjáték. 

 

Nem tetszik a színe?

Az sem gond, ha egyik sem tetszik. A Trek Project One programnak köszönhetően az amerikai márka bringáit teljesen egyedi kinézettek is megrendelheted, természetesen itt a boltban is.

 

Szerviz

Az üzlethez tartozik egy jól felszerelt szerviz is, ahol 4 fő évi több mint 1000 munkát végez el. A képzések és minőségi szerszámok révén pedig szinte bármilyen feladatot el tudnak végezni. A falon sorakoznak a diplomák. Bosch, Shimano, Cannondale stb.. elismert partner.

Az itt vásárolt kerékpárokhoz az első szerviz ingyenes!

 

Pénztárca

A fentiek mellett sokat számít a végső döntésünk meghozatalánál a költség is. A Radwelt Michi Knopf a Bikepalast társaság tagja. A 4 boltból álló beszerzési és marketing csoport közös a gyártók felé előre leadott nagy mennyiségű előrendeléseknek, valamint az ezek nagyszámú tételeinek köszönhetően az üzlet nagyon kedvező áron kínálja a kerékpárokat – több ezer euros modelleknél akár száz euronál is több árelőnnyel.

A hatalmas raktárkészlet ellenére sem -vagy pont ezért- a Radweltben augusztus környékére elfogynak az aktuális évi modellek és ezáltal nincs szükség kifutó termékek akciózására. Ne várj sokat! Induljatok és nézzétek meg magatoknak a szakboltot most.

 

 

Egy hosszú hétvégére is tökéletes célpont lehet. A frissen, azonnal megvásárolt kerékpárral a Fertő-tó körül vagy a Bucklige Weltben is élvezheted a gurulást. 

Hirdetés