Menü

2011.07.12.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

A fővárosi csapatok az osztrákokkal versengtek a Vasló Kupán

Vasárnap a 13. alkalommal rendezte meg a KSI Schwinn-Csepel SE a Vasló Kupa Nemzetközi Pályakerékpáros Versenyt.

Az eredménylistán nyolc fővárosi mellett két osztrák klub kerekesei szerepeltek; az utánpótlás-versenyzőktől a masterekig minden korosztály képviselői kerékpárra ültek a zuglói Millenáris 412 méteres betonteknőjében.
 
A pályasportnak hódolókat a hőségriadó sem tudta elrettenteni a zuglói Millenáris Velodromban rendezett kerékpárversenytől; a verseny több mint évtizedes történetében az utóbbi időszak egyik legszervezettebb, legjobb hangulatú viadalára került sor július 10-én. A versenyszámok közt sprint, tempóverseny, utolsó kiállós, pontverseny és Omnium összetett szerepelt; utóbbiban 6 kategóriában hirdettek győztest; látványosságot jelentett a motorvezetéses, azaz stéherverseny is. 
A felnőttek közt a keirin versenyszámot és a 200 méteres sprintet a KSI Schwinn-Csepel SE U23-as kerekese, a felnőttek közt sprintbajnoki címet őrző Szalontay Sándor nyerte, az Omniumban Solymosi Márton (BVSC-Zugló Orient21) volt a legjobb.
A versenyt több, korábbi kiváló kerekes is teljesítette, így Pásztor Zoltán és Garamszegi László is.
 
A XIII. Vasló Kupán egy 22 éves pályacsúcs is megdőlt, melyet a 200 méteres repülő országos rekordjának felállítása során Szalontay ért el. A most 21 esztendős versenyző a nála egy évvel idősebb, 10.75-ös rekordot adta át a múltnak a vasárnapi 10.70-es idejével, melyet 67,290 km/h-s sebességgel ért el.
 
- Nagyon jó hangulatú, remek verseny volt az idei Vasló. Nagyon elégedett vagyok Sanyi idejével és szereplésével, jó előjel a július végi, portugáliai Anadiában rendezendő U23-as pálya Európa-bajnokság előtt, melynek főpróbáját jelentette versenyzőm számára a hétvégi verseny – fogalmazott Somogyi Miklós főszervező, a KSI szakágvezetője.
                
A versenyen a budapesti klubok, a KSI Schwinn-Csepel SE mellett a BVSC-Zugló Orient21, az FTC, a Csepeli KSZSC, a Go-Fast Bike Express SE, a BSMC, a Magellan Kőbánya TC és az Ora Hotels Carrera illetve a két osztrák klub, a Rad Union és az RC Pottendorf kerekesei álltak rajthoz.


 
Eredmények
Sprint, 200 m., elit férfiak:
1. Szalontay Sándor (KSI Schwinn-Csepel SE), ideje 10.70 (új országos csúcs)
2. Juhász Balázs (BVSC-Zugló Orient21) 11.47
3. Veres Ádám (KSI Schwinn-Csepel SE) 11.54
 
Keirin, elit férfiak:
1. Szalontay Sándor (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Veres Ádám (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Juhász Balázs (BVSC-Zugló Orient21)
 
Omnium, elit férfiak:
1. Solymosi Márton (BVSC-Zugló Orinet21) 28 pont
2. Imrek Christopher (Rad Union) 20 pont
3. Dani Jonatán (BVSC-Zugló Orinet21) 17 pont