A Critical Mass csak Budapesten maradt el Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2006/09/25
A kialakult helyzet miatt, illetve azért mert nem tudták garantálni a rendezvény megfelelő biztosítását, a budapesti CM elmaradt. Az elmúlt évek kitartó és lelkes munkája következtében a kerékpáros felvonulás országszerte népszerű lett és több nagyvárosban is szerveztek ilyen megmozdulást az autómentes napra. Az esemény hivatalos honlapján számos írás jelent meg a lezajlott felvonulásokról. Ezeket olvashatják a cikk folytatásában.
Hirdetés

 


Critical Mass Miskolc 2006

 

 

 

A rendezők fél órával előtte ott voltak, eligazítás, utána résztvevők köszöntése. Az Autómentes napon ottlévő hangosítást használhattuk. Volt óriáskivetítő is, de csak a helyszíni képeket mutatt, klipeket videókat nem tudtunk vele lejátszani.

17.10 kor indultunk, elöl-hátul rendőrautó, szépen félreállították a pöfögő gépeket. 15km/órával mentünk, néha volt egy-egy tömörítő megállás, ilyenkor volt emelés is. Az útvonalon a szervezők néhol 50 méterrel előre lefogták a forgalmat. Össz. 28 rendezőnk volt, a Pestiektől rendelt zöld egységpólóban (amik 1-el túlméretettek voltak - lutri).

Az idő jobb nem is lehetett volna, az arany alkonyban tekerésztünk 40 percet. A menet elején régi ruhákba öltözött 3 grácia tekert, mint ahogy az egyik korábbi plakáton van.

Olyan 200-300 ember volt, a képekről majd pontosabban meg lehet saccolni. Ha csinált valaki felvételeket, linkelje lécci ide.

A résztvevők esetleg elmondhatják, hogy ilyenre gondoltak-e, nem volt-e uncsi - vagy valami vidámságot, ötletet még próbáljunk-e belecsempészni.

 
Critical Mass Szeged!!!! megtartva:D

Hát igen!
Megpróbálok elfogulatlanul írni, de nem hinném hogy menni fog...
egyenlőre csak becslések vannak... 600-800 bringás:)
Kedves jókedvű emberek, fiatalok, idősek, gyerekek. Elfoglaltuk a Belvárosi hidat, megvolt a bringa emelés. Nem fértünk el a hídon!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönjük mindenkinek aki eljött!
Áprilisban találkozunk!
Addig is CRITICAL MASS FOREVA'
AZONOS UTAK, AZONOS SZABÁLYOK, AZONOS JOGOKAT!!!!

 
 Szerző: Connnya

 
Sikeres gurulás Pécsett!

Körülbelül 6-700-an tekertünk végig Pécsett a Búza tértől a Mecsek Áruházig, ahol egy kellemes kis koncerttel koronáztuk meg a napot. Köszönet mindenkinek aki segített, aki eljött, vagy csak egyszerűen továbbadta a hírt! Találkozunk áprilisban!

Másnap - CM 2.0 Kaposvár

Először is köszönjük annak, aki ott volt; annak, aki segített; annak, aki csak lélekben volt velünk és annak is, aki türelemmel volt irántunk! Mindenkinek.

A felvonulás előtti triál-verseny sok érdeklődőt vonzott, hiszen eddig még ilyen központi helyen nem volt hasonló látványosság Kaposváron. Volt, aki először találkozott személyesen ezzel a sportággal, mindenki nagyon élvezte és a srácokat is motiválta a jobb teljesítményre a kb 150 ember bíztatása.

A felvonulás a szokásos módon zajlott, néhány renitens résztvevő kivételével nem volt probléma. Sajnos vannak még, akik nem teljesen értik, hogy mi a felvonulás lényege, talán majd idővel, és kis segítséggel rájönnek. Legközelebb valószínűleg több szervezőt vonunk be a munkába, mert néha nehéz volt a biztosító rendőröknek a tömeg kerülgetése.

Összességében kb ugyanannyian voltunk, mint tavasszal, ez talán a péntek délutáni időpontnak és a politikai helyzetnek tudható be, mert sokan nem értek oda, vagy esetleg nem akartak ilyen körülmények között felvonulni.

A programok befejezéseként láthattunk egy kerékpáros bemutatót és kiosztottuk a megérdemelt jutalmakat a szokásos kategóriákban (pl: legszebb bringa, legfiatalabb felvonuló, egyhelybenálló-verseny győztese, stb..)

Az afterparti kicsit alulszervezettre sikerült és az érdeklődés sem volt óriási, de jót csocsóztunk, beszélgettünk, triálkodtunk, majd hazamentünk.
 
 


 
Critical Mass - Baja

Az első bajai critical mass eredménye: 205 felvonuló, megbénult forgalom a belvárosban, csodálkozó autósok, kikerekedett szemű járókelők az út szélén, frenetikus hangulat. Sokan voltunk.

A 7 km-es távot kb. 1 óra alatt tették meg a felvonulók. Az Ifjúsági Ház parkolójába érve kicsik és nagyok is fejük fölé emelték a bringájukat, ezzel is felhívva a figyelmet az egészséges életmód, a kerékpárbarát belváros fontosságára és a kerékpáros életforma hátrányos helyzetére.

A felvonulás után a polgármester-jelöltek köszöntötték a kritikus tömeget és néhány szóban kifejtették - teljesen politikamentesen (köszönet érte!) - a kerékpáros közlekedés javítására irányuló elképzeléseiket.

A bajai bringás srácok napokig földet hordtak és építkeztek a CM előtt, végül igen látványos ugrásokkal szórakoztatták az egybegyűlteket. A Városi Balesetmegelőzési Egyesület bringás KRESZ-ügyességi versenyt tartott, a délutáni programot pedig a grupo capoeira brasil bajai csoportjának vidám capoiera bemutatója zárta.

Az after party-n a Love Alliance (Biggiebwoy, Matic és Mc Kemon) zenéjére szórakozott a szép számmal megjelent közönség. Itt többször bemutattuk a critical mass-ről készült felvételeket, melyek nemsokára letölthetőek lesznek a Trox Zsiráf Club oldaláról. http://www.tzsc.hu

Fényképek rövidesen a http://www.nincspardon.com -on.

Köszönet a bicajosoknak, görkörisoknak, polgármester-jelölteknek, rendőröknek, capoierásoknak és persze a szervezőknek. :)

A Föld napján ismét találkozunk!
 
Hirdetés