28 km-es bringatúra

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/06/02
A mezőny a nádasok, és horgászok mellett, a tótól karnyújtásnyira tekert.
Hirdetés

A naptár szerinti utolsó tavaszi napon megrendezésre került 3. K&H mozdulj! kerékpáros napra
1250 nevezés érkezett. A 28 km-es bringatúra résztvevői a gárdonyi Sport Beachről indultak, és miután körbetekerték Magyarország harmadik legnagyobb tavát ugyanide is érkeztek vissza.

Szombat délelőtt szépen megtelt a gárdonyi Sport Beach, az esemény kék pólóját viselő bringásokkal. A rajtra várakozókat a „Gizmo Show” csapata kápráztatta el különféle bmx-el és montainbike-al bemutatott trükkökkel. A mezőny eleje 10:45-kor indulhatott el, az utolsók pedig háromnegyedórával később. A 4 órás szintidőből következik, hogy a záró kerékpáros 15:30-kor ért vissza Gárdonyba. A közben eltelt időkben, ki-ki saját tempójában kerülhette meg a Velencei-tavat, és habár ez egy túra volt és nem verseny, azért érdemes megemlíteni, hogy a leggyorsabbak mindössze 57 perc alatt teljesítették a távot.

 

3. K&H mozdulj! kerékpáros nap Forrás: Futanet.hu
Kép forrása: Futanet.hu

 

A 28 km-es útvonalból a tó déli partján 12 km-et az idén tavasszal átadott vadonatúj kerékpárúton tehették meg a bringások, ami nem csak jó minőség miatt volt népszerű körükben, hanem azért is mert a 12-ból 9 km teljesen új nyomvonalon haladt, közvetlenül a part mellett. A mezőny így a nádasok, és horgászok mellett, a tótól karnyújtásnyira tekerhetett. Habár délelőtt még egyáltalán nem szűrődött át a Nap fénye a vastag felhőrétegen, de kora délutánra kicsit kezdett tisztulni az idő, és már a Nap is elő-előbújt, aminek köszönhetően a reggeli 18 fokhoz hozzájött még 2-3 plusz. A melegebb időben a célba érkezők a Rauch jeges teáival hűsíthették magukat és miután szusszantak egyet, a sport után átsétálhattak az egészséges táplálkozás népszerűsítő VII. Országos Öko, Bio Expo és Családi Fesztivál-ra is.

Hirdetés