Speciális jégpálya nyílt Egerben Hír

MTI
2011/11/21
Időjárásfüggetlen, műanyag borítású jégpálya nyílt Egerben
Hirdetés



A magán- és civilszféra, valamint az önkormányzat összefogása nyomán speciális, az időjárástól függetlenül kiváló csúszófelületet garantáló műanyag borítású jégpálya nyílt pénteken Egerben, az Agria Park bevásárló központ udvarán.

 

A jégpályát a Cafe Frei Eger elnevezésű, kulturális rendezvényeknek is rendszeresen helyet biztosító vendéglátóhely üzemelteti az önkormányzat támogatásával - közölte Zentai László az önkormányzat médiareferense.

Mint elmondta: a 400 négyzetméteres Café-Kori -hoz az önkormányzat biztosította a melegedőként szolgáló sátrat, az Egri Vitézek Hockey Club pedig térítésmentesen vállalta a gyerekek szervezett korcsolyaoktatását.

Ugyanakkor az önkormányzat jelentős diák- és csoportos kedvezmény nyújtásáról egyezett meg az üzemeltetővel - fűzte hozzá a szóvivő.

 

Az amerikai, úgynevezett Summerice szintetikus jégpályarendszer télen-nyáron, olcsón és környezetbarát módon teszi lehetővé a korcsolyázást. A műanyagjeget alkotó, kapcsokkal illeszkedő óriási kirakódarabkák egyszerre alkalmazkodóak és ellenállóak. Az egyedi, környezetbarát polimerekből készült felületeket a sugárzó napfény és az erős igénybevétel sem károsítja, sőt a pálya fokozott igénybevétele csak növeli a siklási élményt, a korcsolyázás sebességét.

A műanyag panelek rugalmasabbak a műjégnél, így a szintetikus pályán nemcsak a sérülésveszély kisebb, de a korcsolyázás az ízületekkel is kíméletesebb - ismertette az alkalmazott technológiát Zentai László .

 

Nyitvatartás, árak: klikk ide!
Hirdetés