Jégkorcsolya DH Hollandia legkeményebb hegyéről Hír

Red Bull
2012/02/02
Hollandiában van az Ice Cross Downhill Világbajnokság történetének egyik legijesztőbb dombja
Hirdetés

 

A valaha épített leghosszabb és legridegebb ice cross downhill pálya a világ legjobb sportolóinak tudását teszi végső próbára Valkenburgban.  (2012. február 4., szombat)  A kanadai Kyle Croxall célja, hogy bebiztosítsa vezető helyét a 2012-es Red Bull Crashed Ice sorozat második állomásán.  

VALKENBURG (Hollandia) – Meglehet, Hollandia nem éppen hegyeiről híres, nemsokára mégis világhírűvé fog válni, mert itt található az Ice Cross Downhill Világbajnokság történetének egyik legijesztőbb dombja . A valaha épített leghosszabb Red Bull Crashed Ice pálya tekintélyt parancsoló kihívást állít majd 24 nemzet több, mint 120 sportolója elé, akik február 3-4 között küzdenek majd a dicsőségért. A hollandia déli részén fekvő Valkenburg városába ismét hatalmas tömeget várnak, hogy a remek formában lévő, a legendás gyorskorcsolya tréner, Ab Krook vezetésével felkészült, új összeállítású Holland csapatnak szurkoljanak.

 

82130-Red-Bull-Crashed-Ice_Valkenburgban_2012.-febru-r-4_001.jpg

 

A trónfosztáshoz Kyle Croxallt kell majd legyőzni, miután a kanadai sztár január 14-n Saint Paulban (USA) megnyerte a 2012-es évadnyitó versenyt, ahol szoros küzdelemben utasította a dobogó második fokára a tavalyi bajnokot, Arttu Pihlainent. A Szárnyaló Finn bizonyára mindent megtesz majd, hogy újra a négyállomásos versenysorozat élére állhasson a rendkívül lelkes valkenburgi szurkolók előtt, hiszen tavalyi három győzelméből az egyiket pont itt szerezte.

A holland csapat látványos feltámadását a pályafutása eddigi legjobb eredményét jelentő 16-ik helyet megszerző Glenn Bakx, illetve a jónak számító 20-ik helyezést elérő Bart van Roosmalen biztosította be Saint Paulban. Ezúttal mindketten a hazai pálya előnyét élvezhetik majd, így joggal reménykedhetnek még fényesebb eredményben a világ legizgalmasabb korcsolya szakágában. A lélegzetelállító, 60 méteres szintkülönbségű pálya 575 méteres hosszával új rekordot állít be; közel 200 méterrel hosszabb, mint Saint Paul embert próbáló pályája. Ráadásul ijesztő, 50 fokos lejtővel indul, amely akár 70 km/h sebességre is felgyorsíthatja a versenyzőket. 

 

82130-Red-Bull-Crashed-Ice_Valkenburgban_2012.-febru-r-4_002.jpg

 

Az Ice Cross Downhill az ügyességet, a koritudást és a lecsúszáshoz elengedhetetlen vakmerőséget ötvöző sportág. A korisok négyesével indulnak le a külön erre a célra megépített pályán, folyamatosan harcolva egymással a jobb pozícióért a célvonalig, miközben ugratókkal, egyéb akadályokkal és hajtűkanyarokkal kell megbirkózniuk. Szombat este 6 órától kezdődnek az előfutamok, amelyekből mindig a két legjobb versenyző jut tovább. A kialakult 64 tagú mezőnyre ezután négy forduló vár, ezekből kerülnek majd ki a négyes döntő versenyzői.

2012-es versenynaptár: Jan. 13-14. Saint Paul (USA), Febr. 3-4. Valkenburg (Hollandia), Febr. 17-18. Are (Svédország), Márc. 16-17. Quebec (Kanada) 

 
Hirdetés