Megőrizni, nem kivágni!

Megőrizni, nem kivágni!

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2022/08/08

Megőrizni, nem kivágni! 

A Mozgásvilág egy aktív életmód- és szabadidősport portál. Akkor ez most miért? 

18 éves működésünk alatt kétszer osztottunk meg, (posztoltunk vagy írtunk) politikai üzenetet, azok megosztóra sikeredtek. Hisszük, hogy a politika nem a mi asztalunk és tiszteljük olvasóinkat annyira, hogy olyan tartalmakat gyártunk, amiért elsősorban felkeresték csatornáinkat. Egy bizonyos pontig. Addig a pontig, amíg a politika nem veszélyeztetni azt, amiben hiszünk, nem veszélyezteti a jövőnket, a közösségünk jövőjét. 

Célunk, hogy inspiráljunk, motiváljunk, hogy rávegyük a kedves olvasót, álljon fel az asztal mögül, a fotelből és mozduljon ki a természetbe, lelje örömét a mozgásban. De, ha nincs természet? Ha nincs hova menni vagy jó esetben van, de lényegesen kisebb és szegényesebb választékban? Akkor elvesztünk... Hisszük, hogy a természetet, aktuálisan az erdőket, a mi erdeinket óvni, védeni és őrizni kell, hogy minél többen élvezhessék most és mindörökké. De az erdő, a természet nemcsak egy helyszín a sportoláshoz, hanem egy hely, ami megnyugtat, megvéd, feltölt és gyógyít, amely az ember létezéséhez szükséges elemeket és körforgásokat biztosítja: tisztítja a levegőt, biztosítja a légzésünkhöz szükséges oxigént, és nagyon fontos része a víz körforgásának! De mi történik, ha még kevesebb erdő marad? 

Valószínűleg már nincs olyan ember, aki ne hallott volna az egyre több helyen és egyre többször kialakuló erdőtüzekről, aki ne látta volna a hátborzongató felvételeket a kiapadó tavainkról, vagy folyóinkról… Mindezekhez az erdeink egyre csökkenő méretei is közre játszanak! Szeretnénk kifejezni aggodalmunkat, elkeseredésünket a kormány rendeletével kapcsolatban, amely szabad utat enged, eddig védett erdőink megtizedelésének. 

Továbbá, kérünk mindenkit, aki egyetért velünk, minden lehetőséget ragadjon meg, hogy eme átgondolatlan rendelettel kapcsolatos egyet nem értését nyilvánosságra hozza. 

Megosztani ér... 

Mozgásvilág szerkesztősége

Hirdetés