Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban? Hír

Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban? Hír

Támogatott tartalom
2020/12/11
A focin túl is van élet a sportfogadásban. De nem árt tudni, hogy melyik sporthoz hogyan álljunk hozzá. Lássunk néhány tippet, mielőtt nekiállnánk fogadni.

Más sport, más stratégia

Magyarországon hagyományosan a foci az, amivel a legtöbbet foglalkozunk, nem csak szurkolás, vagy rá elköltött pénz terén, hanem a sportfogadások világában is. De azért vannak olyanok, akik más sportokért is rajonganak, hát miért ne köthetnének sportfogadásokat azokra a sportágakra is. Nem mindegy viszont, hogy melyik sportnál milyen stratégiát választunk. Íme néhány megszívlelendő tanács, hogy felkészültebben álljunk neki a játéknak.

1. Jégkorong

A kanadaiak kedvenc sportja már hazánkban is egyre népszerűbb. De pont a népszerűsége miatt rengeteg meccsre tudunk tippelni, éppen ezért jobban járunk, ha kiválasztjuk bizonyos nemzetek bajnokságait, így nagyobb eséllyel adunk le jó tippet.

A jégkorong fogadás, bár egyszerű csapatsportnak tűnik, fogadási szempontból mégsem egyértelműen könnyű. Eleve háromesélyes egy meccs, és ha döntetlenre végződik, akkor nem ér véget, ez is bonyolítja a dolgot.

Kollár Aladár sportfogadási szakértő tanácsait olvashatjuk, hogy milyen jégkorong fogadási lehetőségek vannak:

- Mérkőzés végkimenetele

- Hendikep végeredmény

- Harmad fogadások

- Gólok, gólszerzők

- 10 perces fogadások

Általában a legnépszerűbb, és stratégiailag a legkönnyebb fogadási mód a mérkőzés végeredményére való fogadás. De ne felejtsük el a hosszabbítást, hiszen mint már kitértünk rá, döntetlen végeredmény a jégkorongban nincs.

A hendikep fogadás a jégkorongnál is jó lehet. Ez azt jelenti, hogy a bukmékerek a gyengébb csapatnak úgynevezett „előnyt adnak” amit aztán hozzá számolnak a végeredményhez.

A harmadfogadás elég egyszerű. A jégkorong mérkőzések harmadokból állnak. Így a bukmékerek minden harmadot egy külön kis meccsként értelmeznek. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor nem kell az egész meccsre leadnunk a voksunkat, elég csak egy harmad kimenetelére fogadnunk.

A gólfogadások azért izgalmasak ebben a sportágban, mert általában sokkal több gól van, mint a fociban. Sőt nem csak magára a gólszámra, hanem arra is fogadhatunk, hogy melyik játékos szerzi a legtöbb gólt.

Láthatjuk, sok lehetőség közül választhatunk a jégkorongban, legyünk bátrak kockáztatni!

Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban?-3
Jéghoki
Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban?-3
Forrás: Pixabay

2. Tenisz

A tenisz is egy nagyon népszerű sport az egész világon, így rengeteg bajnokságot tartanak. Néhány híres megmérettetés hozzánk is eljut, de sok olyan is van, amiről még soha nem is hallottunk. Ha csak most kezdünk bele a teniszre fogadásba, akkor mindenképpen a népszerű bajnokságokat válasszuk.

A legfontosabb dolog a tenisszel kapcsolatban, hogy nem létezik döntetlen. Tehát ha a mérkőzés végeredményére akarunk tippelni, akkor viszonylag könnyű dolgunk van.

Vannak kifejezetten teniszre specializálódott online bukméker irodák, ezek azért jók, mert élőben is tudjuk nézni a meccseket a platformon, és játék közben is tudunk leadni tippeket.

Ha magyar nyelven akarnánk teniszre fogadni, akkor jó választás lehet a bet365 magyar platformja. Itt a tenisz fogadási marginja 6,32 %.

A tenisz sportágra való fogadás kezdőknek is ajánlott, mert tényleg nem kell bonyolult stratégiákon átrágni magunkat, csak figyelni az egyes bajnokságokat, és kiválasztani a kedvenceinket.

3. Agárverseny

Az agárverseny teljesen eltér minden más sportágtól, több szempontból is. Először is nélkülözi az emberi tényezőt ugyebár. Annak ellenére hogy egy lapon szokták említeni a lóversennyel fogadási szempontból, mégis nagyon más, hiszen ember ott is van, nagyban függ a verseny kimenetele a zsoké teljesítményétől. Itt viszont tényleg csak az állat van.

Az ember kegyetlensége miatt sok országban mára már tiltott az agárverseny. De azért megfelelően ellenőrzött körülmények között több helyen tartanak ma is, például hazánkban is. Népszerű az agarak tenyésztése is nálunk,

Mire tehetünk tétet agárversenyen?

- Ki lesz a befutó a futamon

- Helyezésre fogadás

- Befutó tippelés

- Ezek kombinálása

Elég egyértelmű a futam első helyezettjére való tippelés, így azt nem is kell magyarázni.

A helyre fogadás az annyit tesz, hogy az adott kutya hányadik helyezést ér el a futamon. Izgalmasabbá tehetjük a játékot, ha nem csak egy kutyára tippelünk, hanem egyszerre adunk le voksot a dobogó helyezettjeire.

A befutó tippelés a kezdőknek kedvez, hiszen csak azt kell eltalálni, hogy melyik kutya kerül be az első háromba, nem kell megtippelni azt, hogy ezek közül melyik helyezést éri el.

Ha már rutinosabbak lennénk az agárversenyek világában, akkor ezeket a dolgokat tetszőlegesen kombinálhatjuk, ezzel igazán izgalmas játék elé nézünk.

Néhány dolog, amire figyeljünk:

- A kutyák teljesítményét nagyban befolyásolja az időjárás.

- Ha egy kutya megnyer egy futamot, a következőben sokkal fáradtabb lesz.

- Ne ragaszkodjunk konkrét kutyákhoz, bármennyire is megszerettük őket.

Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban?-1
Agárverseny
Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban?-1
Forrás: Pixabay

4. Kosárlabda

A kosárlabdára fogadás nem kimondottan egyszerű dolog. Ugyanis nagyon pörgős, energikus játékról van szól, gyorsan változó pontszámokkal.

Ha most kezdünk bele ebbe a sportágba, akkor mindenképpen először az élő fogadásokat válasszuk. Hiszen így folyamatosan tudjuk követni a meccs állását és azonnal megtehetjük a tétjeinket közben, nem nagyon kell előre kidolgozni stratégiát.

Itt is tudunk fogadni a mérkőzés végkimenetelére persze, de van hendikep fogadásra is lehetőség.
De meg tudjuk tippelni a legtöbb pontos félidőt is például, ezt eléggé érdemes megjátszani, mert magas szorzókkal apellál.

Mindent meg lehet tenni a kosárlabdánál is, amit a többi csapatsportnál, de mindenképpen érdemes előtte beleásni magunkat a kosárlabda világába. Elég bonyolult fogadási stratégiák vannak ennél a sportágnál, nem igazán érdemes csak úgy vaktában belevágni.

Hazánkban a bet365 magyar nyelvű platformján érdemes nekiállnunk leadni a tippjeinket. Van remek mobil applikációja is, így a nap folyamán bármikor tudjuk ellenőrizni számainkat.

Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban?-2
Kosárlabda
Hogyan nyerjünk fogadást a különböző sportágakban?-2
Forrás: Pixabay

Láthatjuk, mennyi lehetőség közül választhatunk. Azonban bármi mellett is döntünk, mindig vizsgáljuk meg az adott sportág jellegzetességeit. Nem kifizetődő csak úgy belevágni. Dolgozzuk ki a saját stratégiánkat! Gondolkozzunk hosszú távon, megéri! A sportról és a fogadásról itt olvashat bővebben.