230 millió forintért alakítanak ki sítanpályákat Hír

230 millió forintért alakítanak ki sítanpályákat Hír

Aktív Magyarország
2021/04/08
4 új oktatópálya jön létre az Aktív Magyarország Programban.
Hirdetés

Az Aktív Magyarország Program újabb mozgásforma támogatását segíti idéntől, már sítanpályák fejlesztésére is lehetett jelentkezni. A Program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, melyeken a lakóhelyünkhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatunk meg síelni vagy snowboardozni. Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda az összköltség legfeljebb 30 százalékos támogatása mellett, összesen 68 millió forint hozzájárulást nyújt 4 új, műanyag borítású pálya kialakításához. 2021 novemberéig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek a tanpályák. A jelentkezések elbírálását a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) készítette elő.

A síelés és a snowboard méltán népszerű rekreációs sportág, amely több százezer magyar családnak nyújt kikapcsolódást, feltöltődést a téli időszakban. Viszont a tanulás nem egyszerű. A sérülések elkerülése, a biztonság és a legnagyobb élmények elérése érdekében érdemes mindig szakképzett oktató segítségét igénybe venni. Az Országos Sítanpálya-építési Program célja, hogy olyan magyarországi városokban, melyekben még nem található műanyag borítású működő tanpálya, megfelelő szakmai szempontok szerint tervezett és hozzáértő szaktudással üzemeltetett sítanpályák létesüljenek.

230 millió forintért alakítanak ki sítanpályákat

A Program keretében idén 4 olyan létesítmény megvalósulását támogatják, melyek 30 kilométeres sugarú körzetében nem található más szervezet vagy vállalkozás által üzemeltetett műanyag borítású tanpálya, szélességük eléri majd a minimum 10 métert, hosszúságuk pedig a minimum 45 métert, továbbá felvonóval és pályavilágítással lesznek ellátva, illetve legalább 45 négyzetméteres alapterületű kiszolgáló épülettel is rendelkeznek majd. A Program nyerteseinek 2021. november 15-éig kell kialakítaniuk a tanpályákat.

Az új pályák Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek fel

A 30 százalékos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően közel 230 millió forint értékben létesülnek oktatópályák.

A magyar sízőknek viszonylag könnyen elérhetők az Alpok és a Kárpátok közeli síparadicsomai, és az itthoni síterepek is egyre magasabb színvonalú pályákkal várják a sportág szerelmeseit. Az utazások előtt a legjobb felkészülést a műanyag tanpályák jelentik. A tanpályás síiskoláknak számos előnye van, mint például közel van a lakóhelyünkhöz és akár tömegközlekedéssel is elérhetőek. A gyerekek vagy felnőttek heti programjába könnyen beépíthető a rendszeres síelés. Ezek a pályák ősztől tavaszig időjárástól függetlenül használhatóak, a gyakorlást pedig már akár szeptemberben is el lehet kezdeni. Így mire az első havas csúszásra lehetőségünk lesz, már biztos alapokkal rendelkezhetünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés