Sípálya is lesz a XVI. kerületben

(x) - Támogatott tartalom
2015/01/12
300 millió forintot kap a XVI. kerület a központi költségvetésből

A forrást az önkormányzat az 1992-ig szovjet laktanyaként működő Erzsébet-liget rekonstrukciójára használhatja

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő javaslatára a 2015. évi központi költségvetésben 300 millió forintos keretet különítettek el a mátyásföldi Erzsébet-liget fejlesztésére. A plusz forrás jelentős segítség a közel 4 hektáros terület rekonstrukciós-programjának folytatásához, illetve lezárásához.

 

Bp. XVI. ker. Tiszti látványterv Forrás: bp16.hu
Bp. XVI. ker. Tiszti látványterv
Kép forrása: bp16.hu

 

A XVI. kerületi Önkormányzat az Erzsébet-ligeti sport- és kulturális létesítmények bővítéséhez használja fel a költségvetési forrást.
Az önkormányzat a szovjetek által itt hagyott utolsó lepusztult épületben, a volt Tiszti Kaszinóban a kerületi vívó és birkózó sportegyesületek számára edző- és versenytermet alakít ki. A központi keretből a kerület 100 millió forintot használ majd fel a tavaly megkezdett fejlesztés befejezésére. A kerületben mind a vívó-, mind pedig a birkózó sportegyesület nemzetközi sikerekkel büszkélkedhet (Decsi Tamás olimpikon, Kern Bianka válogatott Európa bajnoki bronz érmes felnőtt vívó, Módos Péter olimpikon birkózó), mindkét klubban 100-150 gyermek és utánpótlás korú fiatal sportol. Az új termek nagyban segítik majd a felkészülési körülmények javítását. Az önkormányzat célja, hogy az itt működő egyesületek olyan sportolókat neveljenek, akik sikeresen képviselhetik hazánkat a különféle világversenyeken, emellett pedig minél több kerületi fiatal kezdjen sportolni.

A népszerű Erzsébet-ligeti uszodát szintén 100 millió forintból bővíti ki az önkormányzat. A jövőre záruló munkálatok részeként gyermekmedencét és csúszdát is létesítenek majd a strand területén.

A harmadik, hosszabb távon megvalósuló beruházás, amelyre a plusz forrás egy részét fordítják, azaz az Újszász utca – Bökényföldi út kereszteződésében található még szabad terület nyári sípályává alakítása.

Hirdetés
Hirdetés