Menü

2007.03.13.     Hozzászólás 0

www.worldharmonyrun.org

XX. Világharmónia futás

Mi mindenre jó a sport? Az Európa nagy részén átívelő váltófutás alapján a nemzetközi barátság és egyeztetés hirdetése is felkerült a palettára. A március 7-i lisszaboni rajtot követően az év során több száz iskolába viszik el a harmónia üzenetét.

A 48 országon áthaladó váltó tagjai összesen 27 ezer kilométert tesznek még célállomásukig, Amszterdamig, ahova a tervek szerint október 9-én érkeznek meg. A szervezők közel 300 ezer ember részvételére számítanak. A mozgalom szerves részeként a futó- és szervezőcsapat a tanárokkal együttműködve iskolai előadásokat tartanak majd a különböző nemzetiségű, kultúrájú és vallású emberek harmonikus együttéléséről.

Magyarországra május 30-án érkeznek és június 2-ig falják a Kárpát-medence kilométereit a Gyula - Békéscsaba - Békés - Debrecen - Nyíregyháza - Hajdúnánás - Tiszaújváros - Miskolc útvonalon, 420 km hosszan.

A Világharmónia Futás aktív támogatói között szerepel többek között a kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewis, a maratoni világcsúcstartó Paul Tergat és Tatyjana Lebegyeva, a 2004-es athéni nyári Olimpiai Játékok aranyérmes távolugrója.

- Mozgásvilág.hu -