XX. Világharmónia futás Hír

www.worldharmonyrun.org
2007/03/13
Mi mindenre jó a sport? Az Európa nagy részén átívelő váltófutás alapján a nemzetközi barátság és egyeztetés hirdetése is felkerült a palettára. A március 7-i lisszaboni rajtot követően az év során több száz iskolába viszik el a harmónia üzenetét.
Hirdetés

A 48 országon áthaladó váltó tagjai összesen 27 ezer kilométert tesznek még célállomásukig, Amszterdam ig, ahova a tervek szerint október 9 -én érkeznek meg. A szervezők közel 300 ezer ember részvételére számítanak . A mozgalom szerves részeként a futó- és szervezőcsapat a tanárokkal együttműködve iskolai előadásokat tartanak majd a különböző nemzetiségű, kultúrájú és vallású emberek harmonikus együttéléséről.

Magyarországra május 30-án érkeznek és június 2-ig falják a Kárpát-medence kilométereit a Gyula - Békéscsaba - Békés - Debrecen - Nyíregyháza - Hajdúnánás - Tiszaújváros - Miskolc útvonalon, 420 km hosszan .

A Világharmónia Futás aktív támogatói között szerepel többek között a kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewis , a maratoni világcsúcstartó Paul Tergat és Tatyjana Lebegyeva , a 2004-es athéni nyári Olimpiai Játékok aranyérmes távolugrója.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés