Ultra Tisza-tó 130 Hír

Ultra Tisza-tó 130 Hír

Ultra Tisza-tó 130
2021/07/05
Bringáztak, futottak, csapatban és egyéniben, 65 vagy 130 kilométeren. A Tisza-tó gátja idén is telt házig benépesült 2 napra.
Hirdetés

Hétvégén ismét a sulyom “őshazája”, a Tisza-tó adott otthont a futás  és bringázás szerelmeseit tömegével megmozgató Ultra Tisza-tó eseménynek. A szervezők ötödik alkalommal bonyolították a népszerű eseményt, amely az idei évben az eddigi legnagyobb létszámot vonzotta a keleti országrész csodálatos tájegységéhez.

Az esemény már pénteken elkezdődött, igaz ekkor még csak a rég nem volt találkozásnak örültek  a nevezők a megnyitón. Szombat hajnaltól viszont végre ismét a futásé lehetett a főszerep! 6:00-kor rajtolt az UTT 130 kilométert egyéniben teljesítők mezőnye, majd a csapatok rajtjai következtek, hogy az oda-vissza kör megtételét követően visszaérjenek a Morotvára, és együtt ünnepeljék a közös teljesítést.

Ultra Tisza-tó 130
Ultra Tisza-tó 130

Az egyéni próbatételre a 65 kilométeren is volt lehetőség, amely a Tisza-tó megkerülésével vezette célba a sportolókat.
  
A szombati versenynap, és egyben az Ultra Tisza-tó történetének legizgalmasabb befutóját a női 65 km véghajrája adta. A finishben mindössze 10 méter, másodpercekben kifejezve csupán 4 másodperc volt a különbség az első és a második helyezett versenyző között. De a férfiak legjobbjai is a táv utolsó méteréig izgalomban tartották a közönséget.

A legnagyobb kihívást teljesítőket, az ultrákat, akik egyéniben vagy párosban küzdöttek meg a távval és a feldatattal,  a célba érkezés után regeneráló masszázzsal várták a szervezők. Nem maradt el a tradicionális zsíros kenyér party sem, amely nélkül immár elképzelhetetlen ez a rendezvény. A sportolók frissítésében  a Primavera ásványvíz, az ajándék Varga bor, valamint a Dreher24 alkoholmentes verziója segített.

Ultra Tisza-tó 130
Ultra Tisza-tó 130

Vasárnap reggel a bringások vették birtokba a gátat, akik a Philips GO Bringatúra teljesítőiként tekertek oda és vissza a tó körül. Számukra nem az időmérés és az egymással való versengés, hanem a lenyűgöző környezetben zajló túrázás, a közös sportolás jelentette a kikapcsolódást.
Ugyanakkor vasárnap sem maradtak hoppon, akik a futás okán érkeztek a versenyközpontba, hiszen 3 táv - 5 km, 10 km és félmaraton - közül is választhattak a Vasárnapi Futóverseny keretében. 

Bár a pénteki nyitónapon még esős, szeles hétvégének indult az idei UTT, az elmúlt évek tapasztalatai alapján az extra meleg versenynapokra is készültek a szervezők. A frissítőpontokon minden eddiginél több jéggel és lehűtött vízzel várták a versenyben résztvevőket. Számokban kifejezve: több, mint 1 tonna jég, 15 tonna víz állt rendelkezésre pályán, és további extra meglepetésként 3 ponton slagos frissítést is beüzemeltek. 

Ultra Tisza-tó 130
Ultra Tisza-tó 130

Az UTT a szervezők által bonyolított többi eseményükhöz hasonlóan pohármentesen, zöld szemléletben zajlott. 

Hirdetés