Új bajnokot avattak a miskolci Hillclimb futamon

HillClimb
2012/09/12
Süle Róbert (KTM-Digitaljet) volt a leggyorsabb hegyikerékpáros a 3. Fehérkő-lápa Hillclimb vadonatúj útvonalán megrendezett hegyikerékpáros időfutam versenyen. 
Hirdetés

A terepfutók számában Berta Gábor (Ultravalo.hu) emelhette a magasba a leggyorsabbaknak járó serleget és használhatja egy hétig a vadonatúj Volvo V40-es nyereményautót.

Napsütéses, kellemes időjárás fogadta kegyeibe a szeptember 8-án, szombaton, immár harmadik alkalommal megrendezett Fehérkő-lápa Hillclimb hegyikerékpáros időfutam és terepfutóverseny résztvevőit, mely egyben a TakarékPont Mountainbike Challenge nyolcadik állomása is volt.

Az idén a szervezők egy új útvonal várták a technikásabb és a magasabb nehézségi szintű pályákat kedvelő sportolókat, mindamellett a régi, már jól megszokott útvonalon is zajlott az izgalmakkal teli verseny.

 

Süle Róbert

 

Borsodi rangadónak is beillett a futam, hiszen a miskolci Freeriderz SC, a kazincbarcikai „team3K” és az Ózdi KE versenyzői szép számmal képviseltették magukat a versenyen, mely csapatok versenyzői közül többen is dobogóra állhattak aznap. A versenyen elindultak az előző két év Fehérkő Lába bajnokai is, Fábián Norbert (Ózdi KE) és Dovák Krisztián (Trek SE).

A terepfutók rajtjával kezdődött a nap, amit az Ultravalo.hu miskolci versenyzője Berta Gábor 30:30-as idő alatt teljesített. Mögötte érkezett a célba alig másfél perccel lemaradva Bükki Ádám a Miskolci Honvéd SE junior korcsoportos versenyzője, aki a tavalyi versenyen induló Németh Csaba ultrafutó példáján keresztül mindkét számot aznap – a futást és a hegyikerékpárt is – egymás után teljesítette. Harmadikként Lakatos László ért a célba.

 

Terepfutás

 

A hegyikerékpárosok mezőnyében a verseny klasszikus, hét kilométeres útvonalán Lórencz Péter (Ózdi KE) versenyzője érte el az abszolút legjobb időt, másodikként Mellau Ádám a Bringabanda junior korcsoportos versenyzője, majd harmadikként Pelyhe László (Eger Termál) került az abszolút listára.



A nők versenyét Ringelhann Fanni (Bike4life) nyerte a miskolci Heinik Tünde és Felföldi Viktória (VKE-Nelson) előtt. Az új, rövidebb, ám meredekebb és technikásabb útvonalon (FLHC Piros) az abszolút legjobb időeredményt (22:01), ezzel a Fehérkő Lába 2012. kupát és - a verseny főtámogatójának jóvoltából - a vadonatúj Volvo V40 egyhetes korlátlan használatát nyerte Süle Róbert (KTM Digitaljet). Mögötte Pásztor Dániel (Gödöllői SE) és Kovács István (Ózdi KE) iratkozott fel az abszolút listára. Az idei versenyen váltóhibával küszködő tavalyi hillclimb bajnok, Dovák Krisztián (Trek SE) mindössze hét másodperccel csúszott le az abszolút értékelés dobogójáról, de még így is az Open korcsoportban egy második helyezést sikerült elérnie.

 

Tóth András

 

A Mountainbike Challenge sorozat névadó támogatója, a TakarékPont jóvoltából a juniorok leggyorsabbika, Mellau Ádám egy TakarékPont számlát - egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával -, nyert. A cseh Force kerékpáros kiegészítők és alkatrészek hivatalos magyarországi forgalmazója által felajánlott kerékpáros sisakokat a női verseny győztese Ringelhann Fanni (Bike4life), és a mindkét kategóriában induló Büki Ádám (Miskolci Honvéd SE) kapta.

A Fehékő-lápa Hillclimb verseny főtámogatója – A Volvo Autó Hungária Kft.– egyhetes autóhasználatot ajánlott fel – a Fehérkő Lába győztesei mellett – egy szerencsés indulónak. A nyereményautót a Master II. kategória győztese, az aznap születésnapját ünneplő Pelyhe László (Eger Termál) vihette haza.


Hirdetés