Szenvtelen szenvedély Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/04/11
Új divat: a drog A 18 éves középiskolások több, mint fele kipróbált már valamilyen drogot. A tendencia folyamatos romlást mutat: az első droghasználat ma mintegy 14 éves korra tehető. A Drogmentes Magyarországért Maraton szervezői 2002-től évről-évre megszervezik azt az ország - körüli futást, mellyel a drogmentes élet mellett demonstrálnak. A 42 napon át tartó programsorozat idén április 22.-én indul a Parlament elől.
Hirdetés
„Önfeláldozó hírvivés, áldozathozatal, személyes akaraterő, ezek a Maraton ma is élő hagyományai. Az 5. Drogmentes Magyarországért Maraton civil és hivatásos sportolói elviszik a hírét annak, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, politikai, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogott ebben a kérdésben, és teremtő szándékával meg kívánja azt állítani.”
Ezért csatlakozott a mozgalomhoz mintegy 600 köztiszteletnek örvendő személy, többek között Geszti Péter, Gáspár Laci, Straub Dezső, és védnökeik között megtalálható Gálvölgyi János, Dr. Túrós András Altábornagy, a Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Berényi János, a Nemzeti Sportszövetség Elnöke, Dr. Bakanek György a Doppingellenes Bizottság elnöke, valamint 5 olimpiai bajnok sportoló. Ahogy L. Ron Hubbard filozófus mondja: „A drogok megfosztják az életet azoktól az érzésektől és örömöktől, melyek az élet valódi értelmét adják:” A szervezők fenntartják véleményüket, miszerint csak együtt, összefogással és egyéni felelősségvállalással lehet valamit tenni a drogproblémával kapcsolatban. Ez mindenkinek feladata. Akciójukhoz a sport értékteremtő és jellemformáló erejét használják. A 42 napos, 310 települést érintő, 2000 km-es programhoz több tízezren csatlakoznak, közöttük rengeteg híresség is fut a drogok ellen. Az 5. Drogmentes Magyarországért Maraton április 22.-én indul a Parlament elől. Családi programokkal, drogmentes aszfalt rajzversennyel, és közös, jelképes futással várjuk a kedves érdeklődőket délelőtt 11-13 óra között. Minden csatlakozót ajándékkal várunk! Ha több információt szeretne szerezni az eseményről itt megteheti:
Hirdetés