Szabó Sándor az elit mezőnyben a Hegyifutó Világkupán Hír

Mahfusz
2013/10/08
Komoly sziklás emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályát álmodtak meg a szervezők:
Hirdetés

Nemzetközi Hegyifutó Szövetség (WMRA) és a Szlovén Hegyifutó Szövetség október 5-én rendezte meg a hat állomásos Hegyifutó GrandPrix sorozat záró futamát az un. Smarna Gora elnevezésű hegyifutó versenyt , melyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), mint IAAF Permit versenyként tart nyilván.
Komoly sziklás emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályát álmodtak meg a szervezők: 10km, +710m, -350m szinttel.

Gyulai AC 20 éves futója Szabó Sanyi sajnos az elutazás előtti napon megfázott, de így is nagyon jól helytállt a rangos mezőnyben, ahol a 14. helyen ért célba.

 

 

Sanyi így értékelt a verseny után:

"Sajnos egy nappal a rajt előtt sikerült megfázni , és estére belázasodni. Mindezek ellenére, nagyon jól éreztem magamat a versenyen (nem egészségileg). Taktikás pálya volt, egy-két helyen csak egy ember fért el egyszerre, és nagyon elfáradtam. Összefoglalva teljesen pozitív emlékekkel hagytam ott Smarna Gora-t. Jövőre -ha sikeresen eljutok- célnak tűztem ki , hogy a WMRA Grand Prix mindegyik, azaz 6 versenyén elinduljak, és tisztességesen helytálljak."

 

Eritreai futók végeztek a dobogó első két helyén , a 2010-es U20-as korosztályban Hegyifutó világbajnok Tekle Yossief győzött , megelőzve az idei felnőtt vb. 9-ik Tekla Azerija-t.

Pelsőczy Attila a 27. , míg Gerlei Tamás - Masters Hegyifutó Világbajnokunk - betegség után tért vissza és lett 46.

Nőknél az idei lengyelországi hegyifutó világbajnok Gaggi Alice (Olaszország) győzött magabiztosan , honfitársa a vb.7-ik Confortolla Antonella előtt.

Magyarok közül Kodzsagogov Zsaklin lett a legjobb (15.), Papp Csilla (19.)

Hirdetés