Sunday Afternoons Vantage Point Trucker Hír

Sunday Afternoons Vantage Point Trucker Hír

Kakuk András
Kakuk András
2018/08/16
Ötletes, technikai anyagokból készült kamionos futósapka
Hirdetés

Terepfutás= trucker hat.

Ha nem értesz egyet, hogy a kamionos stílusú sildes sapkák összenőttek a terepfutás fogalmával akkor nem jártál eleget versenyekre.
Nehéz megmondani, miért éli a kamionos sapi reneszánszát éppen a terepfutásban (talán itt több, a Charlie Firpo rajongó), de tény, hogy a sapkák nagy sildje véd a naptól, esőtől, a hálós része jól szellőzik és még vagány is.


Na jó ez szubjektív.

Akcióban Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Akcióban
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág


Ellenben azt nem lehet mondani, hogy kifejezetten futásra találták volna ki. Be kell vallani, hogy a sapka első, designos része, ami vastag szivacsból készül, szépen magába szívja a nedvességet. Ettől nehéz lesz és lassan szárad.
A legtöbb repiajándékként eladott sapka kényelem terén is hagy kivetnivalót. Ha rosszul van összevarrva akkora műanyag hálós rész töri a fülünket, általában egy méretben készülnek és az anyaga sem technikai.
Itt jön a képbe a egy oregoni, amerikai márka. A mai napig családi vállalkozás kizárólag fejfedőket készít, kiváló minőségben.
Mi 3 éve találkoztunk velük először és azóta is kedvencek a különböző felkért művészek által készített egyedi darabok. Idén azonban a design helyett a funkciót is elővették és készítettek egy olyan darabot, ami kifejezetten futásra lett kitalálva.

Mitől futó?

Fényvisszaverő, lélegző Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Fényvisszaverő, lélegző
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág


• a sapka tejes felülete, így az első része is jól szellőző lyukacsos anyagból készült. Így hosszú nyári napokon sem szívja magába a nedvességet a szivacsbetét. Személyes tapasztalatom hosszú futások alkalmával az, hogy a nedvesség előre felé távozik belülről. Ami azt jelenti, hogy a silden csöpög le az izzadság. Ez meglepő fordulat volt, nem tudtam eldönteni, hogy zavaró-e vagy sem? Aztán mégis arra szavaztam, hogy ez pozitív, mert így az izzadságom legalább távozik és nem kell magammal cipelnem.
• a sildje gyűrhető, nem kell vele óvatoskodni. Nyugodtan gyűrd be a táskába, utána visszanyeri alakját. Ennek egy minimális hátránya, hogy így nem is tart olyan jól, de ez csak esztétikai szempont egy futónál!
• a méretválaszték itt is 1 fajtára szűkül, de a méret állító rugalmas gumiszalaggal ellátott, ami így kényelmesen illeszkedik a fejre és nem szorítja azt.
• A sildje felé egy napszemüveg garázst is elhelyeztek, ami 2 kis nyílás formájában manifesztálódik. Elméletben ide tudod becsúsztatni a szemüveg szárait. A gond csak az, hogy ez mind elmélet. Sajnos a gyakorlatban nem működik tökéletesen. Próbáltam mindenhogy állva, futva, különböző szemüvegekkel, de csak nehezen tudtam beletalálni. Amúgy hasznos elgondolás, hiszen a napszemüveg állandóan leesik a nem hivatalos póthelyéről a sildről. Remélem fejlesztik még egy kicsit, pl. úgy, ha a nyílás szélét levarrják, ettől keményebb lesz így jobban beleakad a szár.
• A sapit még feldobták fényvisszaverő szálakkal, ami sötétben jól jön és amúgy esztétikailag is dob a terméken.
• Sajnos a divatozók nem fognak beleszeretni, mert a technikai anyagválasztás miatt a színes, feliratozott betétek nem lehetségesek.

Hogyan kell(ene) a napszemüveget elhelyezni az arra kialakított nyíláson keresztül?

Hirdetés