Soha nem látott siker a magyar terepfutásban Hír

Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség
2015/10/05
Emberfeletti teljesítménnyel, hat nap alatt teljesítette a rekordtávot Barta László
Hirdetés

Magyar versenyző nyerte Európa leghosszabb non-stop terepfutó versenyét

Emberfeletti teljesítménnyel, hat nap alatt teljesítette a rekordtávot (640 km) Barta László, aki a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség támogatásával vett részt a versenyen.

 

Goldsteig Ultratrace

2015. szeptember 25-én délben rajtolt el a Goldsteig Ultratrace mezőnye a németországi Marktredwitz-ből. Összesen 70 versenyző nevezett a megmérettetésre, mely során közel 640 km-et kellett megtenni 19.000 méteres szintkülönbséggel nehezítve. A szintidőt 192 órában, azaz 8 napban határozták meg a szervezők, így 2015. október 3-án délig lehet beérni a célba.

Összesen 6 magyar versenyző állt rajthoz, köztük a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség két alelnöke (Wehner Géza és Börcsök András), a szövetség egy elnökségi tagja (Oszaczki Géza) és a mezőny egyetlen hölgy tagja (Őrsi Anna). Mellettük még Barta László és Wehner Márton képviselték hazánkat ezen a hatalmas erőpróbán.

 

Barta László Forrás: Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség
Barta László
Kép forrása: Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség

 

Sporttörténelmi teljesítmény

Barta László végül hatalmas, 80 km-es előnnyel ért célba október első napján délben, Neunburg vor dem Waldban, hat nap alatt teljesítve a rekordtávot. Bartát a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség az Év Teljesítménytúrázójának választotta 2014-ben és az MSTSZ által kiírt Nemzeti Bajnokságban is ő végzett az élen az elmúlt évben, a trófea mellé a Goldsteig Ultratrace-re történő nevezést nyerte meg. Mostani fantasztikus teljesítményével pedig a terepfutás történelem könyvébe is beírta magát.

A magyar csapat a hazaérkezést követően sajtó-nyilvános vetítést tart a versenyen szerzett élményeikről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés