Sandstone soft-shell okosságok átmeneti időszakra Hír

(x) - Támogatott tartalom
2018/04/06
Azaz mostanra


Sandstone Bike&Run soft-shell kabát


Könnyű, lélegző, de tényleg futásra ill. kerékpározásra való?


„Könnyű, vékony, sztreccs, soft-shell anyagból készült szélálló, lélegző és vízlepergető kabát, hosszított ülepével alkalmas bringázásra, futásra, túrázásra, vitorlázásra. Alját és kapucniját elasztikus zsinórral húzhatod szűkebbre, két cipzáros oldalzsebe, valamint egy rejtett mellzsebe van. Apró reflexív dekorok növelik a láthatóságot a vállán és kapucniján.”


Írja a gyártó. Az első benyomásaim nem rosszak, sok szép szín közül lehet választani. Az én egyedi darabom sötétkék lett, melyet neon sárga cipzárok díszítenek.
A szabása derékban húzott, karban kicsit bő, de legalább alá lehet öltözni. Hátul hosszabbított, így ránézésre is bringás, jól takarja a derekat. Első ránézésre kicsit vastagnak tűnik kerékpározáshoz, futáshoz.
Mivel ősztől tavaszig „tesztelhettem” a városi tekerések alapján kijelenthetem, hogy az előzetes félelmem - miszerint kicsit vastag és netán beleizzadok- nem igazolódott be. Légáteresztő képessége elegendő, hogy komfortosan érezzük magunkat városi-, vagy túrakerékpározásnál. Szeretem, hogy magasan, egészen az állig be lehet cipzározni így tekerések alatt nem fázik a torkom.

Soft-shell dzseki Forrás: Kakuk Niké Mozgásvilág
Soft-shell dzseki
Kép forrása: Kakuk Niké Mozgásvilág


A városi bringázáson kívül előszeretettel használtam túrázáshoz, városi flangáláshoz is. Vízlepergető tulajdonsága könnyű esőben is megvédett. Külön ki kell emelni, hogy a kabát nem csak impregnált valami DWR anyaggal, hanem membrános, ergo 1 eső után is megmarad a jó tulajdonsága. Esőkabátnak azért ne nevezzük, arra nem való.


Szélállóságát pedig a húsvéti orkánban sikerült megtapasztalni, így tavasztól – őszig bátran javaslom a használatát.


A futó használata azért kérdéses. Tempós futásokhoz senki se vegye fel, meleg lesz, ráadásul szabása miatt zavaró is tud lenni. Viszont fázós kocogóknak szeles időben jó szolgálatot tesz.
Egy apró gondom akadt a soft shell dzsekimmel. Most úgy 6 hónap után néha szétnyílik a cipzárja. Ez lehet egyedi eset is, én nem nagyon akadtam fenn rajta, ti se tegyétek.

Alapanyag vízállóság: 5000mm, a kabát varratai NEM varrathegesztettek ezért csak VÍZLEPERGETŐ
Alapanyag lélegző képesség: 2000gr/m2/24h
Súly: 450gr

Sok minden belefér Forrás: Kakuk Niké Mozgásvilág
Sok minden belefér
Kép forrása: Kakuk Niké Mozgásvilág


Scud soft-shell mellény


Aktív tevékenységek közben gyakori, hogy a mozgás szabadsága és a megfelelő komfort érdekében más rétegre van szükség a felsőtesten, mint a végtagokon. Az ilyen esetekben jönnek nagyon jól az olyan megoldások, mint a Sandstone Scud Man softshell mellény, ami sűrű kötésű anyagának köszönhetően megóvja felsőtestünket a széltől és puha, meleg belsőrészével melegen tart, ugyanakkor karjainkat teljesen szabadon hagyva, nem akadályoz az intenzív mozgásban. Számomra futás és kerékpározás közben általában pont fordítva szokott lenni, vagyis éppen a végtagjaim kívánnak több melegítést, mint a felsőtestem, viszont túrázás, mászás, vagy akár hétköznapi kerti tevékenység közben igazi kincs.


Két gigantikus belső és két cipzáras külső zsebe praktikus, kéznél tarthatók benne a legszükségesebb apróságok (vagy akár nagyobb apróságok is).

Sandstone Scud Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Sandstone Scud
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág


Igényes megoldás az alján lévő elasztikus zsinór, amivel szűkebbre lehet húzni derékrésznél (ezt én általában sosem használom), illetve nyakánál puha ráhajtás takarja el a nyakamtól a cipzár tetejét. Apróság, de a mellrészre került Sandstone felirat fényvisszaverő tulajdonságú.
A mellény kivitelezése erős, strapabíró és valószínűleg tartós is eléggé (pár hét intenzív tesztelés alapján). Fekete és piros színben kapható, amik közül személy szerint én ez utóbbit preferálom a feltűnő és vidám tulajdonságai miatt.


Futáshoz, bringázáshoz, mászáshoz, túrázáshoz és valamennyi aktív mozgáshoz kitűnő viselet ez a mellény. Külső sűrű kötésű anyaga szélállóvá teszi, belső bolyhossága meleg köztes rétegnek teszi alkalmassá. Két cipzáros külső zsebe, valamint két óriási belső zsebe van, alja bőségét elasztikus zsinórral állíthatod szűkebbre.


Súly: 430gr
Méretek női: S-XL
Méretek férfi: M-XXL

Sandstone dzseki és mellény Forrás: Sandstone
Sandstone dzseki és mellény
Kép forrása: Sandstone