Rabló versenyben - Boronkay Péter újra a pályán Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/04/17
Rabló becenévre hallgató sportoló elszántságával ugyan nem egyedülálló, de mindenképpen példamutató, hiszen olyan sportágakban teszi próbára magát sérültként (bal alkarja hiányzik), melyek még egy ép embernek sem jutnak eszébe.
Hirdetés

Boronkay Péter ezentúl POLAR pulzusmérővel és ISOSTAR frissítővel készül! Fut, úszik, bringázik terepen és országúton, s persze emellé már a trialon és a duatlon és bejön a képbe. 2008-ban Trialon Európa bajnokság mellé bezsebelte a Világbajnoki ezüstérmet is. A 2009 májusi Duatlon EB-re készül, melyet Magyarország rendez.

 

2008 májusban, Lisszabonban  rövidtávú Triatlon Európa Bajnokságon Bajnoki Címet szereztem, júniusban, a kanadai Vancouverben a Triatlon VB-n pedig ezüstérmes lettem. Ezen eseményeken egyedül képviselem Magyarországot a mozgáskorlátozott (AWAD) kategóriában.

 

Terveim között szerepel dobogón végezni a Duatlon EB -n, ami nálunk lesz Budapesten 2009 májusban. Szeretnék VB bajnoki címet - az idei ezüst után - a 2009-es Ausztráliai Triatlon VB-n, esetleg kvalifikálni magam az IRONMAN 70.3 VB- re a mozgássérültek futamára. Triatlon Európa Bajnokságra is tervezek menni  Holtenba Hollandiába. Meghívást kaptam a svájci Ironman 70.3 versenyre Rapperswill-Jonába, ahol egyedüli parasportolóként veszek majd részt. Szeretnék majd a 2010-es Budapesti Triatlon VB- n győzni hazai közönség előtt!

 

Péter tavaly összetörte a vállát, de nem akaármilyen körülmények között: teljesítette a X2S legnehezebb tereptriatlon versenyét, majd másnap a Duna MTB maraton középtávját, ahol az utolsó kilométerek egyikén esett el, de törött vállal is betekert/beszaladt a célba!

 

Név: Boronkay Péter Kor: 27 év Foglalkozás: Testnevelő, sportedző Egyesület: KMSE (Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete), Titán TC (Szeged)
Hirdetés