Ötpróba Párizsba: új szabályok, de ugyanaz a cél

Mozgásvilág
Mozgásvilág - Olimpiai Ötpróba
2021/06/11
A párizsi olimpiáig tartó ciklus is bőven tartogat újdonságokat és izgalmakat, az alapelvei azonban változatlanok: rendszeres mozgásra motiválni a résztvevőket.
Hirdetés

Ötpróba Párizsba

A több mint negyvenéves múltra visszatekintő Ötpróba mozgalom legújabb kiírása 2021. június 1-jén kezdetét vette.  A párizsi olimpiáig tartó ciklus is bőven tartogat újdonságokat és izgalmakat, az alapelvei azonban változatlanok: rendszeres mozgásra motiválni a résztvevőket.

Az eddigi 7 mozgásforma 8-ra bővült: futás, túrázás, országúti és hegyi kerékpár, úszás, kajak-kenu valamint triatlon mellett mostantól görkorcsolyában is lehet pontokat gyűjteni az eseménynaptárban megjelölt rendezvényeken.

A szervezők ebben a ciklusban sokkal markánsabban szeretnék a teljesen kezdőket megszólítani. Ezért a különböző távok megtételéért járó pontszámok minimálisan módosultak, ezentúl 15, 30, 45, 60, 80, 100, 120, 150 és 180 pontot kell elérni a garantált ajándékok bezsebeléséhez.

Az instant teljesítések továbbra is megengedettek, azonban csak legfeljebb havi 4 pontért, ennyivel lehet majd kiegészíteni az Ötpróba „hagyományos” eseménynaptárában megtalálható rendezvényeken gyűjtött pontokat. Az instant útvonalak a GeoGO és az Ötpróba Maradj Fitten oldalon érhetők el, ahol több mint 150 pontszerző útvonal közül választhatnak az érdeklődők.

Az összegyűjtött pontokért járó jutalmak listája is jelentősen megújult: az biztos, hogy kétszer egymás után nem fog „szembe jönni” senkivel ugyanaz az ajándék. Az eddigi baseball sapka, póló, hátizsák hármas helyett többek között kompressziós zokni, futó felső, futó rövidnadrág, melegítő, széldzseki vagy válltáska is üti annak a markát, aki sokat sportol. 

Kifejezetten üdítő, hogy az új Ötpróbában nem lesznek tabellák, itt nem az egymással való versengés a lényeg. 


Aki az Ötpróba előző kiírásában regisztrált tag volt, továbbra is az marad – feltéve, ha legkésőbb 2021. augusztus 31-ig belép a profiljába, és ezzel megerősíti a tagságát. Az új Ötpróbázók továbbra is egyszeri 1000 forintos regisztrációs díj megfizetése mellett válhatnak taggá, azonban 2021. augusztus 31-ig eltekintenek ettől a szervezők: a program bevezető kampányának köszönhetően bárki ingyen csatlakozhat hazánk legsportosabb közösségéhez.


A programról bővebb információkat, érdekességeket a sorozat megújult honlapján, a oldalon találhatnak az érdeklődők, ahol egyúttal a – most ingyenes – regisztrációt is könnyedén meg lehet ejteni. 

Ötpróba Párizsba: új szabályok, de ugyanaz a cél-1
Ötpróba Párizsba: új szabályok, de ugyanaz a cél-1
Forrás: Ötpróba
Hirdetés