Örömmel köptem ki a tüdőmet

Simon Ádám
Simon Ádám
2013/03/11
Nosztalgikus pulzusrobbantás nem őszinte mosollyal - III. Tavaszváró Futóverseny
Hirdetés

Délelőtt úsztam egy rövidet, amíg a család többi tagja "babaúszott", majd dél felé odaérkeztünk a Naplás tóhoz. Addigra már bőven kialakult egy kellemes dzsembori, több kiskölök szaladgált éremmel a nyakában, az aszfalton és a terepen ki levezetés, ki melegítés gyanánt futkosott. Ez már a harmadik Tavaszváró Futóverseny volt az X2S és a Mahfusz szervezésében, ami rutin tetten érhető volt a családias hangulatú rendezvényen.

Jómagam a "szupersprint" fantázianevű távon indultam, 5x2km-es terepfutáson. 13 percenként indultak a két kilométerek, úgyhogy volt bőven taktika, stratégia, erő, robbanékonyság, dráma és feszültség... vagyis szinte minden, ami egy brazil szappanoperában is :)

Téli kajak-kenus edzésekből számomra ismerős volt ez a fajta résztávos futás. Rémlett, hogy nem kicsit kemény egy ilyen menet és - mint kiderült - jól emlékeztem, a mosolyom már nem volt őszinte a harmadik kettes után... de nagyon jól esett. A terepkijelölés kellően hullámos volt, a felfeléken a pulzusom a fülemen mászott kifelé, de sikerült jól belőnöm az iramot ahhoz, hogy tartani tudjam a közel egyenletes köridőket.

 

III. Tavaszváró Futás
III. Tavaszváró Futás

 

Mostanában ismerkedem a mezítlábas futással egy New Balance Minimus cipővel, úgyhogy gondoltam bevállalom terepen is a pucérkodást. Előszedtem a tavaly ősz óta pihenőfélben lévő FiveFingers lábbelimet és azt kell mondjam, bejött. Legnagyobb problémát az időmérő chip-szalag felhelyezése okozta, amit cipőfűzőkre optimalizáltak, de mórickásan ezt is megoldottam. A mászásoknál kifejezetten előny volt, hogy még a lábujjaimmal is tudtam kapaszkodni a kavicsos talajon, max a lefeléken kellett jobban odafigyelnem hova lépek. Csak ajánlani tudom mindenkinek, persze csak óvatosan az elején.

A verseny állati jó volt, nagyban hozzájárult, hogy este ne legyen problémám az elalvással. Egy jó kis edzésidőszakba integrált szombati családi program.

Klikk:

Hirdetés