Menü

2016.06.01.     Hozzászólás 0

(x)

Orfűn folytatódik az 5próba Rióba programsorozat!

Június 11-én Baranya megyében folytatódik a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amelynek elsődleges célja a sportolás népszerűsítése és a rendszeresen sportolók táborának bővítése, az ötkarikás játékok jegyében.


Az eseménysorozat próbái nem versenyek, céljuk a mozgás megszerettetése, az olimpiai eszme népszerűsítése. Ugyan a versenykiírásban szerepelnek szintidők, amelyek nagyobb erőfeszítés nélkül egy kezdő sportoló számára is teljesíthetők, de a szervezők leginkább a részvételt tartják fontosnak. A tusákon keresztül minden résztvevő átélheti az ötkarikás játékok eszméjét, ahol az a legfontosabb érték, ha a sportoló akaraterejével és kitartásával a legjobbat hozza ki magából. Az olimpiai sportágak próbatételeibe akár rövid, akár hosszabb távon is bekapcsolódhatnak a felnőttek és a gyerekek is, amelyek teljesítéséért pontokat lehet gyűjteni. A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani, amelyekből a játék időtartama alatt értékes sportos ajándékokat és egy riói utazást sorsolunk ki.

Pécs térkép Forrás: Ötpróba Rióba

25 ponttal megnyerhető ajándékok: 100-100 db logózott törölköző, pulóver, hátizsák, póló, baseballsapka, míg az akár két próba teljesítésével megszerezhető 100 pontért kapott sorsjegyekkel megnyerhető fődíj egy 2 személyes út a Riói olimpiára, de további értékes nyeremények is kisorsolásra kerülnek: pl. Adidas olimpiai formaruha, 2 személyes utazás Olümpiába.

Orfű/Pécsi-tó

A programsorozat második kiemelt eseményére Pécsen, az orfűi Sporttábor és Vizi turisztikai Központban kerül sor, ahol mindenki kipróbálhatja magát úszás, kerékpározás, túrázás, futás, kajak-kenu és sárkányhajózás sportágakban, sőt, a kiegészítő programként megrendezésre kerülő downhill versenyen is rajthoz állhatnak a szakág sportolói.

A választható próbák (több tusa is teljesíthető):

Futás: 6,1 km vagy 21,1 km
Gyaloglás/Nordic Walking: 8,6 km és 17,7 km
Úszás: 300 vagy 1500 méter
Kerékpározás: 18,3 vagy 36,6 km és 800 méteres downhill verseny
Kajak-kenu: 4000 vagy 8000 méter
Sárkányhajó: 4000 méter

Az egyes próbákon való részvétel díja: 1000 Ft.

otproba-rioba-kerekparozas.jpg Forrás: Ötpróba Rióba

Az első próba előtt mindenkinek el kell végeznie egy online regisztrációt, amely 1000 Ft-ba kerül és egy ajándékcsomag jár érte. A regisztrációs csomag tartalma: póló és tornazsák 5próba Rióba logóval, szilikon karkötő riói színekkel.

 

A Facebookon is aktív érdeklődőknek ajánljuk az 5próba Rióba Facebook csoportjának, illetve a pécsi rendezvény Facebook eseményének követését, ezen felületeken folyamatosan megosztjuk az aktuális információkat.

orfu-downhill-5probarioba.jpg Forrás: Ötpróba Rióba

 

Ajánló