Nemsokára itt a 22. Nike Budapest Félmaraton! Hír

futanet.hu
2007/08/08
2007. szeptember 2-án immár huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Nike Félmaraton, melynek szlogenje, "A legyőzhető távolság!"
Hirdetés

Szeptemberben a 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnal indul a BSI őszi futóidénye.

A verseny szlogenje arra utal, hogy a 21097,5 méter teljesítése egyáltalán nem lehetetlen a rendszeresen edző, felkészült futók számára. Az előzetes várakozások szerint a szervezők 7000 futóra, és legalább ugyanennyi szurkolóra számítanak a versenyen.

Az év legnagyobb és legnépszerűbb hazai félmaratoni eseményére a magyar nevezők mellett eddig 43 nemzet 750 képviselője jelezte indulási szándékát. A versenyközpontnak a Városliget ad otthont, a résztvevők pedig a főváros legszebb részein futnak majd keresztül, például a Hősök terén, az Andrássy úton, a Parlament és a Budai Vár mellett, valamint a Duna mindkét partján. Így a futók nemcsak sportolhatnak, hanem fővárosunk nevezetességeiben is gyönyörködhetnek – és ez talán megkönnyíti számukra a 21 kilométer teljesítését.

A félmaratoni táv nemcsak egyéniben, hanem párban is teljesíthető. Ebben az esetben a páros egyik tagjának 13.3 kilométert, míg a másiknak 7.8 kilométert kell futnia. Aki pedig nem érzi magát felkészültnek a fenti távokra, de szívesen rajthoz állna egy könnyed futáson, a 3.5 kilométeres Nike Ligetkörön próbálhatja ki magát.

 
Hirdetés