Nagy Hideg-hegy futás válogatottakkal Hír

mkksz.hu
2009/11/09
Szombat délelőtt sűrű ködben, hűvösben, „nyakig” érő sárban rendezték a hagyományos Nagy Hideg-hegy futóversenyt. A kellemetlen időjárás ellenére majdnem 800-an adták le a nevezésüket, és indultak neki Királyrétről a 7 kilométeres távnak.
Hirdetés

A rossz idő ellenére majdnem 800-an indultak a 7 kilométeres versenyen. A tatai Nagy Gábor volt a leggyorsabb kajakos.

 

A versenyt a Nagy Hideg-hegy Turistaház , az Ipoly Erdő Zrt . és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közösen rendezte. Idén a felnőtt kajak-kenu válogatott egy része is rajthoz állt, akik a dunavarsányi edzőtáborból utaztak el a Börzsönybe. Ott volt többek között Paksy Tímea, Kammerer Zoltán és Beé István , valamint Strocz Botond is.

 

Jó hangulatú volt a verseny, pedig nagyon nehéz körülmények között kellett felfutniuk a csúcsra a résztvevőknek, sok-sok sáros kisdisznó érkezett meg a célba – mesélte Weisz Róbert szakmai igazgató, aki szombaton szervezőként és időmérőként volt jelen. Storcz Botond nagyon odatette magát, több válogatott versenyzőt is leelőzött, nagyon jó helyen ért célba. A legjobb időt egy atléta, Szkolnikolics Tamás érte el, ő 37 perc és 17 másodperc alatt jutott fel. A kajak-kenusok közül a tatai Nagy Gábor nyert, 39 és fél perces idővel, a lányoknál pedig a gödi Havas Eszter (46 perc 6 másodperc) volt a legjobb. Rajthoz állt a verseny egyik megálmodója, a 70 éves Babella László is, aki egy órán belül, 58:28-as idővel ért célba.

Az indulók döntő többsége jelenlegi vagy egykori kajakos és kenus volt, de néhány más sportág képviselője is felfutott, sőt környékbeli családok is rajthoz álltak.

 

Fent a turistaházban meleg tea várt mindenkit, az első három pedig érmet kapott. Storcz Botond olyan gyorsan felért, hogy a lányokat már ő fogadta az érmekkel a célban.

 

A viadal végén két hajót sorsoltunk ki a résztvevő egyesületek között, amiket a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ajánlott fel. A mini kajakot a tiszaújvárosiak, míg a kenu egyest az oroszlányiak nyerték – zárta az élménybeszámolót Weisz Róbert.
Hirdetés