Mozgásban gazdag tavaszi szezont zárt a MASPORT  Hír

Mozgásban gazdag tavaszi szezont zárt a MASPORT  Hír

Redlemon.hu
2021/06/09
Nagy sikert arattak a szövetség ingyenes sportrendezvényei
Hirdetés
A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett, a virtuális térben tartott #BEACTIVE NIGHT-on az otthon biztonságában mozoghattak a sport szerelmesei a világ bármely tájáról, de a május utolsó szerdáján tartott Kihívás Napja is kiemelkedően aktívan telt: összesen 2 485 434 percet sportoltak a résztvevők, és kiderült az is, hogy melyik lett Magyarország legsportosabb munkahelye, tanintézménye, illetve rendvédelmi csapata. Mindeközben a szépkorúak sem unatkoztak, hiszen a Mozgásélmény Szenioroknak Program keretében ők is formába lendülhettek. 

A tavaszi járványhelyzetben a rendszeresen végzett testmozgás szerepe még inkább felértékelődött. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) minden korosztály számára ingyenesen elérhető, mozgásnépszerűsítő online programokkal, sportos kihívásokkal, különleges ugrókötél-feladattal, illetve tudás- és videótárral ösztönzött sportolásra idén tavasszal. 

#BEACTIVE NIGHT

A szövetség a különleges körülményekhez igazodva virtuális keretek között tartotta meg április 24-én a #BEACTIVE NIGHT-ot, hogy az otthoni testmozgást népszerűsítse és a virtuális közösség építését is támogassa. A rendhagyó sportprogram megmozgatta az egész országot és akadtak a határon túlról is szép számmal érdeklődők! „Mind a 19 megyéből, valamint számos európai ország mellett az USA-ból, Kanadából és Brazíliából is csatlakoztak a nagyszabású online eseményhez. Összesen 8300 résztvevő otthonába csempésztük be a mozgás élményét: több mint 60 kiemelt mozgásvideó és 110 regisztrált esemény várta a sportolni vágyókat. A honlapon kialakított hat virtuális szobában minden korosztály számára biztosítottunk színes programokat” – összegezte Czene Attila, a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy az eseményen debütált MovePlay oldalt is már közel tízezren használják. Az ingyenes online platformon edzésvideók és szakmai kiadványok segítségével 40 mozgásformát lehet megismerni a kezdőtől a haladó szintig.

Sportosan telt május 26-a is

A MASPORT szervezésében, ugyanis a Kihívás Napja résztvevői összesen 2 485 434 percet mozogtak! Idén csak szűkített körben lehetett nevezni, de így is összesen 214 munkahelyi, 6 rendvédelmi csapat és 124 tanintézmény indult a versenyen, valamint a Magyar Akupunktúra és Moxaterápiás Egyesület közel 1500 résztvevőt mozgatott meg 312 meridián tornával. A munkahelyek egyébként a megelőző egy hónapban mérhették össze erejüket: a dolgozókból álló 3-8 fős csapatoknak minél több, legalább 30 perces pulzusnövelő testmozgást kellett végezni alkalmanként.

Végül a Kihívás Napja alkalmából a Magyarország Legsportosabb Tanintézménye címet a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola, a legsportosabb munkahelyét a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Ringatók csapata, a legsportosabb rendvédelmi csapat díjat pedig a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdú Humán együttese nyerte. Az elmúlt időszak nehézségeit szimbolizáló, Ugorjuk meg együtt! kihívás során Bánhegyi Adrienn Világ- és Európa bajnok ugrókötelező mutatott be egy különleges feladatsort, amelyet bárki teljesíthetett. A tavaszi mozgáskampány során az idősebb korosztály az egyéves születésnapját ünneplő Mozgásélmény Szenioroknak Program keretein belül lendülhetett formába, a természetjárókat pedig a nordic walking pozitív hatásait népszerűsítő NOWA élményséta felhívás mozgósította. 

Hirdetés