Mit csináljak a hétvégén?

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/04/03
Kissé nehézkesen, de csak ránk virrad a tavaszi enyhe időjárás, így végre kedvünkre válogathatunk a szabadidős programok közül. De hova is érdemes menni, ha egy kis mozgásra vágyunk?
Hirdetés

Ha csak egyedül, vagy családdal, barátokkal szeretnél egy kicsit mozogni, bátran kerékpárra ülhetsz, vagy felhúzhatod a túrabakancsot és felfedezheted magadnak a környező erdőket, mezőket.

 

Ha viszont szeretnél szervezett keretek között mozogni, vagy akár csak bámulnád amíg mások sportolnak, számodra is van tippünk.

Futócipőt húznál? Az ország több pontján is megteheted ezt. Szegeden és Kaposváron rendezik meg a K & H Olimpiai futónapot 5-én, illetve 6-án. Emellett elindulhatszakár 4 km-es hendikepen Biatorbágyon, vagy 100 km-es ultramaratonon is a Simon László emlékversenyen. Ha külömlegességre vágysz, akkor Neked ajánljuk a Tóparti Futópartit, amit a Velencei-tó körül rendeznek meg. A hangulat biztosan családias lesz, hiszen nevezési díj helyett a részt vevők állítják össze a frissítő csomagot amolyan piknikszerűen.

 

Ha kerékpároznál, akkor se maradj otthon, hiszen második fordulójához érkezett a Tour de Pécs, ami egy hegyi futamot tartogat az indulók számára. Akár indulóként, akár nézőként érdemes ellátogatni a IX. Mountainbike Egerszeg Kupára, ahol felnőttek és gyerekek is elindulhatnak.

 

Lehet hogy épp a frissen kipattant rügyekre vagy kíváncsi? A kijelölt útvonalak és útvonalajánlók mellett szervezett túrákon is részt vehetsz. Galambokon a Thury Kupa résztvevői járják majd a túrautakat 10, 20 és 30 km-es távokon. A Szent Márton Zarándokút 21 km-nyi útvonalát szintén tapasztalt túravezető és sok más természetbarát társaságában járhatod be. Ha rövidebb túrák kívánsz a vasárnapi, Himbi-Limbi a Libegő alatt fedőnevű családi kirándulás a jó választás.

 

Akár egyedül, akár másokkal, akár szervezetten, vagy csak úgy bele a nagyvilágba, biztosan nem bánod meg, ha kimozdulsz a hétvégén és hátad mögött hagyod a város, vagy a hétköznapok szürkeségét.

És hogy a hétvégi teljesítmény ne vesszen feledésbe, írjd fel az edzésnaplóba a hétvégi sportolás eredményeit, mutogasd büszkén másoknak, vagy legyen jó összehasonlítási alap a következő edzéshez. Ha mindezeken túl még a Sportbarát akcióban is részt veszel, az iskolád, településed hírnevét is emeled!

 

Mozgásvilág.hu