Mit csináljak a hétvégén? Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/04/03
Kissé nehézkesen, de csak ránk virrad a tavaszi enyhe időjárás, így végre kedvünkre válogathatunk a szabadidős programok közül. De hova is érdemes menni, ha egy kis mozgásra vágyunk?
Hirdetés

Ha csak egyedül, vagy családdal, barátokkal szeretnél egy kicsit mozogni, bátran kerékpárra ülhetsz, vagy felhúzhatod a túrabakancs ot és felfedezheted magadnak a környező erdőket, mezőket.

 

Ha viszont szeretnél szervezett keretek között mozogni , vagy akár csak bámulnád amíg mások sportolnak , számodra is van tippünk.

Futócipőt húznál? Az ország több pontján is megteheted ezt. Szeged en és Kaposvár on rendezik meg a K & H Olimpiai futónap ot 5-én, illetve 6-án. Emellett elindulhatszakár 4 km-es hendikepen Biatorbágyon , vagy 100 km-es ultramaratonon is a Simon László emlékverseny en. Ha külömlegességre vágysz, akkor Neked ajánljuk a Tóparti Futópartit , amit a Velencei-tó körül rendeznek meg. A hangulat biztosan családias lesz, hiszen nevezési díj helyett a részt vevők állítják össze a frissítő csomagot amolyan piknikszerűen.

 

Ha  kerékpároznál, akkor se maradj otthon, hiszen második fordulójához érkezett a Tour de Pécs , ami egy hegyi futamot tartogat az indulók számára. Akár indulóként, akár nézőként érdemes ellátogatni a IX. Mountainbike Egerszeg Kupára , ahol felnőttek és gyerekek is elindulhatnak.

 

Lehet hogy épp a frissen kipattant rügyekre vagy kíváncsi? A kijelölt útvonalak és útvonalajánlók mellett szervezett túrákon is részt vehetsz. Galambokon a Thury Kupa résztvevői járják majd a túrautakat 10, 20 és 30 km-es távokon. A Szent Márton Zarándokút 21 km -nyi útvonalát szintén tapasztalt túravezető és sok más természetbarát társaságában járhatod be. Ha rövidebb túrák kívánsz a vasárnapi, Himbi-Limbi a Libegő alatt fedőnevű családi kirándulás a jó választás.

 

Akár egyedül, akár másokkal, akár szervezetten, vagy csak úgy bele a nagyvilágba, biztosan nem bánod meg, ha kimozdulsz a hétvégén és hátad mögött hagyod a város, vagy a hétköznapok szürkeségét.

És hogy a hétvégi teljesítmény ne vesszen feledésbe, írjd fel az edzésnaplóba a hétvégi sportolás eredményeit, mutogasd büszkén másoknak, vagy legyen jó összehasonlítási alap a következő edzéshez. Ha mindezeken túl még a Sportbarát akcióban is részt veszel, az iskolád, településed hírnevét is emeled!

 

Mozgásvilág.hu
Hirdetés