Merényi Tímea hegyifutó sikere Németországban

Berendi Antal / Talabér Attila
2013/05/02
5.3 km–t lefutni önmagában nem nagydolog, de ha ehhez párosítunk 830m szintet...
Hirdetés

5.3 km –t lefutni önmagában nem nagydolog, de ha ehhez párosítunk 830m szintet az már nagyon komoly ilyen rövidtávon, ráadásul ez csak felfelé értendő. 790m-ről kellett felkapaszkodni 1620 m-re, 15.7%os átlagos emelkedést jelent.

Salomon cég által támogatott, 2012es Maratoni országos bajnok, Hegyifutó Vb 26. Merényi Timi a munka ünnepét kihasználva harmadmagával kiugrott Németországba Wallbergbe, hogy megmérettesse magát ilyen extrém körülmények között.

A pályacsúcs a férfiaknál 31 perc, míg a hölgyeknél 37 perc volt, így kalkulálható volt, hogy kb. 7-8 perc/ 1km-es lehet felfelé futni.

A pálya vonalvezetése nagyon szép volt, fokozatosan, meredeken húzott, teli kövekkel, gyökerekkel, néhol hó átfolyással. 10 ország hegyifutói képviseltették magukat ezen a nemzetközi versenyen, melyet már 10. alkalommal rendeztek meg a festő szépségű Wallbergben, nem messze az Osztrák határtól.

 

Merényi Tímea
Merényi Tímea

 

Női győztes a tavalyi Hegyifutó VB-n U20as korosztályban ezüstérmet szerzett (Julis Lettl) lett, aki most is pályacsúcsot futott, míg a férfiaknál győztes rutinos, profi hegyifutó specialista Lengyel srác (Andrzej Dlugosz) is nagyon közel futott a pályacsúcshoz.

A verseny összedíjazása 3000 euró volt. Megadták a módját a szervezők a díjátadásnak, 1600m magasan fekvő étteremben adták át a legjobbaknak a díjakat, ahonnan az ablakon kitekintve tárult elénk az ecsetért kiáltó látkép.
Timi kitűnően helyt állt a specialistákkal szemben és értékes 3. helyet szerzett a BHSE kiválósága, így büszke lehet tanítványára Gál Géza bácsi.

Eredmények, fotók itt találhatók...

Hirdetés