Makai Viktória válasza a szexuális erőszakra Hír

Makai Viktória válasza a szexuális erőszakra Hír

(x) - Támogatott tartalom
2018/11/14
A többszörös magyar bajnok ultrafutónő kórházi ápolása után úgy döntött kampányt indít az erőszak ellen.

Run Away! Fuss el! néven indul nemzetközi kampány az erőszak ellen

Egy magyar ultrafutónő, Makai Viktória, kegyetlen támadás és szexuális erőszak áldozata lett Budapesten, 2018 október 14-én. Az út szélén futó sportolónőt egy erős testalkatú férfi lerántotta, fejét véresre verte, majd szexuálisan bántalmazta. Mindeközben több autó elhajtott mellettük az úton.

A futónő férje felesége keresésére indult és megakadályozta a tragédiát. A támadót elzavarta és megmentette feleségét, akit azonnal kórházba szállítottak. Viktória ismerte támadóját, aki otthonukhoz közel a szomszédjukban dolgozott: „Felismertem. Minden reggel mosolyogva köszönt.” nyilatkozta.

A rendőrség a támadót még aznap este őrizetbe vette és megkezdődött ellene a büntetőjogi eljárás.

 

 

Run Away!

A többszörös magyar bajnok ultrafutónő kórházi ápolása után úgy döntött kampányt indít az erőszak ellen:
Run Away! néven indított közösségi és médiahadjáratot, melynek legfőbb célja a figyelemfelhívás! Saját sérüléseit és megpróbáltatásait felvállalva, meghökkentő őszinteséggel és nyíltsággal mutatja be egy fotósorozattal és személyes üzenetekkel gondolatait, érzéseit:

„Felelős vagyok a környezetemben történtekért, amiről ismeretem van, nem fogok csukott szemmel járni! Emberi történetek emberi érzéseket váltanak ki és tettekre sarkallnak, melyek a világot formálják. Formáljuk együtt!

Bízunk benne, hogy gondolatokat sikerül ébresztenünk, amik előre viszik mindannyiunk védelmét. Örömmel vesszük, ha ezek a gondolatok közös erővel egy pozitív ügyért akár tettekre módosulnak. Talán a kampányüzenetek kapcsán mások is szívesen elmondanák, hogy velük mi történt, talán lesznek olyanok is, akik ennek kapcsán erőt merítenek a változáshoz. Ha vannak szervezetek, közösségek, akár magánszemélyek, akik tudnak azonosulni az üzenettel, örömmel vesszük együttműködési javaslatukat.”

 

Makai Viktória Forrás: Runaway
Makai Viktória
Kép forrása: Runaway

Galériához klikk a képre!

 

A kampány mögé állt a Nagy Sportágválasztó, aki saját honlapján mutatja be a Run Away! kampány üzeneteit:

 

Hirdetés
Hirdetés