Magyar távfutó sikerek a plitvicei tavaknál Hír

Berendi Antal
2013/06/06
Népes magyar küldöttség vett részt a versenyen, ahol szép sikereknek tapsolhattunk
Hirdetés

Június 2án rendezték meg a 28. Plitvice marathont a festői szépségű horvátországi nemzeti parkban.

Népes magyar küldöttség vett részt a versenyen, ahol szép sikereknek tapsolhattunk, hisz futóink igazán odatették magukat a pénzdíjas nemzetközi versenyen. Marathon mellett még 16km és 5km-t is választhattak a futók.
Komoly szinttel is meg kellett küzdenünk, hisz az első 7km lejtett és utána kb. 19km-ig komoly emelkedőt kellet megfutnunk (kb 500m szint) és utána is végig hullámos volt a pálya vonalvezetése. A befutó km emelkedő volt, ami komoly erőpróbát jelentett, de a táj szépsége, a jó levegő és a megtett táv utáni érzés mindenért kárpótolt minket.

Profikat, ez mit sem zavarta: a marathoni magyar bajnok Merényi Tímea (2:55:46mp, Talabér-Berendi Running Team) felállhatott a dobogó harmadik fokára, a győztes Román futó Cirlan Daniela Elena (2:51:57mp) lett új pályacsúccsal, míg az uraknál kenyai győzelem Biwot Wycliffe Kipkorir személyében (2:26:28mp). A dobogó másik két fokára is két magyar állhatott: Nagy Tamás (2:31:24mp) és Berecz Lajos (2:40:23mp).

16km-en mind a hölgyeknél, mind az uraknál magyar siker született Szabó Tünde révén, a dobogó 3. fokára pedig Kácser Krisztina állhatott. Férfiaknál hármas magyar siker született: Bene Barnabás győzött magabiztosan, Szabó Sándorral és Oláh Tamással. A felsoroltak mind a Benedek Team tagjai.

Verseny után Merényi Timi a következőket mondta:
„Mindig is szerettem volna kipróbálni magam egy hosszabb hegyi versenyen. A Plitvicke maraton kiváló lehetőség volt rá. Sokat nem pihentem rá, edzésnek szántam. Csodálatos, gyönyörű, jól futható az útvonal. Igaz egy-két helyen meg kellett küzdeni az emelkedőkkel és a lejtőkkel egyaránt. Összességében nagyon jó kis verseny volt. Jó volt a rendezés. Azt nem mondanám, hogy végig jólesett a futás, küzdöttem magammal szemben, a végére kicsit elfáradtam. A helyezésemmel nagyon elégedett vagyok, nem számítottam 3 órán belüli időre. Azt gondolom, emlékezetes verseny marad számomra és remélem meg lesz a hatása az őszi maratonimra.”

 

Klikk

Eredmények 16km

Hirdetés