Kedvenc futóversenyeink

Kedvenc futóversenyeink

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/04/05
Amatőrök és profik kedvenc futóversenyei
Hirdetés

Baumann Viola- multisport májer kedvence

Életfa X2S Piliscsaba
Csodálatos az erdő ilyenkor a Pilisben, és akár valamelyik duatlonon, akár a terepfutásokon indul az ember, végig gyönyörködhet az őszi tájban. A rendezés egyre ügyesebb, viszont még nem veszítette el az emberközeliségét, a főszervezőtől is lehet nyugodtan kérdezni, segítséget kérni, és észszerű határokon belül mindent meg lehet oldani. A hangulat szuper, mert az emberek nem szélednek szét, hanem viszonylag kis területre koncentrálódva üldögélnek, beszélgetnek, rohangálnak a gyerekeik és/vagy kutyáik után, esznek és süttetik magukat az őszi nappal. Vannak váltók, hogy az ember a barátaival, családjával együtt küzdhessen, és a távok között is mindenki megtalálja a számára ideálisat. Az ellátás is szuper, mivel a csapat aktívan hirdeti és támogatja az egészséges életmódot, úgyhogy nem maradnak hoppon a vegák, a bio ételeket kedvelők, és azok sem, akik nem fogyasztanak tejet vagy cukrot. És az is örömteli, hogy a gyerekek is versenyezhetnek, így nem vonul el egyik szülő sem egy egész hétvégére külön.
Klikk: Életfa Terepfesztivál kiírás

 

Gerlei Tamás - hegyifutó világbajnok kedvence

Nagy Hideg-hegy futás
Ezt a november közepén szervezett erőpróbát azért szeretem, mert a Börzsönyben az egyik kedvenc futóterepemen rendezik a kajakosok. Az útvonal a királyréti rajtól kezdve a Nagy-Hideg-hegy 864 méteres csúcsáig folyamatosan emelkedik, miközben elhalad a Magas-Tax oldalában és a Magas-Taxi turistaház mellett. A kajakosok és kenusok rengeteg fiatalt is megmozgatnak ezen a napon, emellett más sportágak képviselői is színesítik a mezőnyt. Az őszi Börzsöny a legszínesebb arcát mutatja, tiszta időben pedig a csúcsról északi és déli irányban egyaránt gyönyörű a kilátás az alant elterülő tájra. Kedvencem a befutó előtti kemény, combos emelkedő, ilyenekkel még osztrák hegyi versenyeken sem találkozik túl gyakran az ember.
Klikk: Nagy Hideg-hegy futás kiírás

 

Erdélyi Nándor – triatlon edző kedvence

Budapest Maraton
Magyarország legnagyobb futóeseménye. Ez már önmagában hatalmas élmény, hiszen több ezer futást kedvelő ember gyűlik ilyenkor össze, hogy fusson egy jót. Az eseményen mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távot, a mini maratontól egészen a klasszikus 42,2 km-ig. A verseny a Hősök teréről indul az Andrássy úton végig a Duna irányába, majd innen változó útvonalon Budapest legszebb részein futhatunk egészen az utolsó kilométerekig, amelyek a Városligetben vezetnek a célig. Ez egy igazi futóünnep. Aki egy kicsit is szeret ezt a mozgásformát, annak mindenképpen itt a helye valamelyik távon!
Klikk: 28. Spar budapest Maraton kiírás

 

Kakuk András alias KisDzsoni alias Főnök kedvencei

Egeres-völgyi Sport fesztivál
Az idén 3. éves Egeres-völgyi Sport fesztivál a helyszín miatt az egyik kedvenc. Felsőtárkány a Bükk kapuja. Bár július végén van a verseny, így a hőség valószínűsíthető, az útvonal végég a Bükk árnyas fái között vezet. Verseny előtt és után a helyi programokban lehet elmélyedni: rétes fesztivál, előadások, koncertek. Estére vadas vacsora a helyi étteremben, családosoknak a kisvasút mellett a Nemzeti Park kiállítása nyújt kikapcsolódást. Ha nem bírod a meleget akkor a környéken (Eger, Egerszalók, Demjén Aquapark) több strand is tárt karokkal vár. Nem volt elég a sport? Akkor másnap indulj a Mountain Bike Bükk maratonon, ahol 3 táv közül választhatsz!
Klikk: Egeres-völgy terepfutás kiírás

 

Ultrabalaton
Az egyik nagy kedvenc. Mondom ezt úgy, hogy még soha nem indultam rajta. Ellenben többször szemtanúja lehettem ennek a hatalmas nyári futásünnepnek. Legalább akkorra buli, mint amekkora kihívás. Balaton-kerülés futva. Van aki egyénileg indul útnak, pár száz elvetemült, de a legtöbb földi halandónak ez egy csapat buli. 2-10 fős csapatok indulhatnak, akik a sportértéken felül a logisztikával is meg kell, hogy küzdjenek. Legtöbbjüknek ez csak egy jó ok arra, hogy kreatív, ötletes közösség építő dzsemborit varázsoljanak egy hétvégére a Balaton partjára!
Klikk: Ultrabalaton kiírás

 

Neked melyik a kedvenced?
Klikk: Összes futóverseny...

Hirdetés