Jövő szombaton E.ON Délibáb Sportfesztivál a Hortobágyon Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/07/01
A pusztai futás igazi örömfutás
Hirdetés
Július 9-én, szombaton rendezi a Budapest Sportiroda-BSI a 8. E.ON Délibáb Sportfesztivált, ami a tavaszi-nyári versenyszezon utolsó futó-, kerékpáros és túraeseménye. A Hortobágyon sorra kerülő különleges versenyen a futók 21, 14 és 7, a kerékpárosok 56,8 és 28,6, a túrázók pedig 22,7 és 7 kilométeres távon indulhatnak. Valamennyi táv útvonala világörökségi helyszínen vezet a pusztában, olyan utakon, amelyek az év többi részében nem látogathatók a turisták számára.
„A pusztai futás igazi örömfutás. Az évek során volt már hőség, hűvös idő, eső és szél a hortobágyi versenyen, aminek éppen ez adja a szépségét. A kerékpáros és a túratáv útvonala elhalad a Hortobágyi halastavak mellett, ahol igazi madárparadicsomot talál a látogató. Az E.ON Délibáb Sportfesztivál egyediségéhez ez is hozzátartozik: az ember olyan helyekről láthatja, fedezheti fel a pusztát, ahonnan máskor nem lehet” – mondta az eseményről Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.
A 8. E.ON Délibáb Sportfesztiválra az ország minden részéből érkeznek indulók. A futótávok teljesítői számára komoly kihívást jelenthet, hogy egyenetlen talajon, időnként magas fűben kell haladniuk. A BSI július 9-i eseményén csikósbemutató és ételkóstolás is várja az érdeklődőket.
 
Részletek, nevezés: Klikk ide!
Hirdetés