Menü

2011.09.19.     Hozzászólás 0

Jótékonysági akciók a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválon

A BSI sportruházat-gyűjtéssel kíván segíteni azoknak, akik futnának, sportolnának, de nincs hozzá megfelelő ruházatuk.


Idén a Budapest Sportiroda-BSI a Magyar Vöröskeresztnek és négy különböző alapítványnak nyújt lehetőséget az adománygyűjtésre október 2-án, az ország legnagyobb futóeseményén.

A BSI a Magyar Vöröskereszt számára futócipő- és sportruhagyűjtést szervez; így kíván segíteni azoknak, akik futnának, sportolnának, de nincs hozzá megfelelő ruházatuk. Az adományokat előzetesen a BSI nevezési irodájánál, az esemény alatt pedig az 56-osok terén a Vöröskereszt véradó pontjánál lehet leadni.

A daganatos és krónikusan beteg gyerekek rehabilitációjával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány szervezésében idén 57-en indulnak a SPAR Budapest Maratonon. A futók célja, hogy összesen 3 millió forint adománnyal járuljanak hozzá a gyerekek ingyenes táborozásához a Bátor Táborban.

 

A maratoni futóeseményen jelen lesz a magyarországi jótékony maratonok népszerűsítéséért munkálkodó Csemete Alapítvány (Seedling Trust) is: futóik arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy itthon is szükség van a maratonokon és a félmaratonokon történő, jótékony célú adománygyűjtő akciókra. Ezenkívül a SPAR Budapest Maratonon átadják az alapítvány korábbi adománygyűjtő tevékenységéből vásárolt Csemete minibuszt, ami a fővárosi gyermekotthonok csecsemőket és kisgyermekeket befogadó intézetének Rege utcai részlegéhez kerül.

Hazánkban rendhagyónak számító adománygyűjtő kampányt folytat a Suhanj! Alapítvány. A mozgássérült és fogyatékkal élő fiatalok sportjával foglalkozó szervezet célja egymillió forint összegyűjtése sportolásra alkalmas kerekesszékekre.

Csakúgy, ahogy a tavalyi SPAR Budapest Maratonon, az idein is jelen lesz a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány. A kórházban ápolt gyerekek megsegítését célul kitűző alapítványt bárki támogathatja, cserébe futóként magára öltheti a szervezet jelképét, a piros szivacs orrot.