Itt a tavasz, itt a Telekom Vivicittá! Hír

Itt a tavasz, itt a Telekom Vivicittá! Hír

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/03/27
Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost!
Hirdetés

29. éve ismert és kedvelt mondat ez Európa számtalan városában, így Budapesten is. Hitet tehetsz a város védelme, a futás szeretete, az egészséges életmód hirdetése mellett. A hinni tudók és a tenni akarók száma örömteli módon évről évre növekszik. A Vivicittá nem véletlenül a tavasz legnagyobb futóeseménye! A tavaszt köszöntő felejthetetlenül pezsgő hangulat mellett évről évre emelkedő számokat is produkál a Telekom Vivicittá Városvédő Futás.

A Budapest Sportiroda szervezte verseny a tavasz hagyományosan legvonzóbb szabadidősport eseménye, amelyre tavaly 15650 sportember nevezett, így eddig ez volt minden idők legnagyobb létszámú budapesti Vivicittá-ja. Valódi hitvallás a sport, a mozgás, az életöröm mellett.

A sikeres kezdést követően, elmaradhatatlan része a versenynek a Telekom Vivicittá félmaratoni, melyre már eddig több mint félezer külföldi is nevezett, többek közt Chiléből, Thaiföldről is. Kiugró emelkedés ez, hisz a korábbi években jellemzően száz alatt maradt ez a szám. Már önmagában ez az egy adat azt vetíti előre, hogy az eddigi rekordokat megdöntik majd az idei mezőnyök. A Fuss Budapest legszebb részein! jelmondat nem maradt pusztába kiáltott szó, hazai és külföldi, idős és fiatal futónak egyaránt óriási élmény a főváros nyújtotta szépséges díszletekbe olvadva együtt hömpölyögni a tömeggel.

A hagyományok szerint gazdag a választék a rövidebb távok között: április 13-án a Vivicittá (10 km), a Midicittá (7 km), a Minicittá (3,2 km) vár a futókra, de ez utóbbi távon gyaloglásra is lehet nevezni, mint ahogy a 800 méteres családi futásra is.

Szokás szerint a Telekom Vivicitta alkalmával adományok gyűjtésére is sor kerül az UNICEF Magyarország, a Gézengúz Alapítvány és az SOS Gyermekfalu javára.

A 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás versenyközpontja a Margitszigeten, a Szabadtéri Színpadnál áll majd.

 

 

Hirdetés