Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB

Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB

Támogatott tartalom
2023/02/20
Frissítve:
2023/04/21
Nyerj indulást Ausztria legnagyobb terepfutó eseményére, ami most a VB-vel egészül ki.

A futás szerelmeseinek kötelező! 2023. június 1-4. között Innsbruck, az alpesi metropolisz ismét meghívja Önt Ausztria legnagyobb terepfutó-rendezvényére. Az előző évekkel ellentétben az adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Festival 2023 június elején kerül megrendezésre, és ennek nagyon jó oka van.

Terepfutó fesztivál és VB egy helyen

Az Alpok szívében megrendezett osztrák terepfutó klasszikus indítja az Innsbruckban zajló tíznapos hegyi és futó látványosságot, amely az IATF-fel kezdődik és a Hegyi- és Tájfutó Világbajnoksággal (WMTRC) ér véget.

Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-2
Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-2
Forrás: Stefan Gapp - IATF

Az idei terepfutó fesztivál különösen nagy kihívást jelent. Alexander Pittl szervező és a Laufwerkstatt csapata garantálja, hogy a futóknak a rajt-cél területen és a frissítőpontokon semmiben sem lesz hiányuk. De az IATF 2023 sokkal többre képes! Ebben a különleges világbajnoki kiadásban néhány versenyszám vagy teljes egészében (K42, azaz a trail maraton), vagy nagy részben a pályákon zajlik majd, ahol a világ legjobbjai néhány nappal később a világbajnoki érmekért és helyezésekért küzdenek majd. "Az IATF kínálata olyan gazdag, mint még soha" - hangsúlyozza Pittl - "mindenki számára van valami".

Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-3
Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-3
Forrás: Stefan Gapp - IATF

A K15 Rookie Trail Run-tól a K110 - Masters of Innsbruck-ig hét versenyszám közül választhatsz. Ezen kívül a K7 Nightrun és a K7 Business Trail, valamint a Kids Trail is remek programokat kínál mindenki számára. A lélegzetelállító pályakínálat mellett a nézők számára különösen vonzó mellékesemények is vannak. A szurkolóknak, a sportolók barátainak és családtagjainak például lehetőségük van arra, hogy a "szurkolói busszal" (Hop-On Hop-Off) különböző állomásokhoz utazzanak és ott szurkoljanak és támogassák a sportolókat.

Expo, tesztek

A rajt- és célterületeken tíz napos expó is lesz a szabadtéri sportok legújabb termékeivel, különleges tesztelési ajánlatokkal és rengeteg akcióval. "Az Innsbruck Alpine Trail Festival olyan esemény, amelyen egyszerűen ott kell lenni" - mondja Florian Grasel, Ausztria legjobb ultra terepfutója. Ida-Sophie Hegemann, aki Németországból származik, de Innsbruckban él, hozzáteszi: "Csodálatos az Alpoknak ezen a részén a természetben lenni. Mindenki garantáltan sok maradandó élménnyel tér haza." Grasel és Hegemann valószínűleg indul a világbajnokságon. Azon a világbajnokságon, melyen ott lehet és ott is kell lennie mindenkinek. Mert az Innsbruck 2023 mottója: "Az IATF után a WMTRC előtt - előbb fuss, aztán csatlakozz a mókához!"

 
Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-1
Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-4
Innsbruck Terepfutó Fesztivál és VB-4
Forrás: Matthias Wendling

További információ és regisztráció: www.innsbruck-alpine.at