Menü

2007.02.19.     Hozzászólás 0

Ideje leporolni a futócipőt

Az igazi megszállottak és sportbarátok persze minden bizonnyal télen - az idei enyhe időjárásban meg pláne - sem hanyagolják el a rendszeres futóedzéseket, de kétségtelen, hogy a futás tavasztól őszig örvend a legnagyobb népszerűségnek. Lassan kezdődik az amatőr versenyszezon, tehát érdemes elkezdeni a felkészülést.

Futni önállóan is élvezetes, de az igazán emelkedett hangulatot a szervezett tömeges futóversenyek nyújtják, ahol nem a győzelem számít, hanem a részvétel. Különböző távokban mérhetjük össze állóképességünket többezer honfitársunkkal - illetve egyre nagyobb számban külföldiekkel is -, az út teljes hosszán élvezhetjük a rendezők nyújtotta támogatást, a frissítőket, a zenei "hangulatcsinálókat", az orvosi készenlétet és a célba érkezés diadalittas mámorát a "szpíker" kommentálásában.

Nehéz valamennyi szervezésről számot adni, lévén szerte az országban számos rendező indít kisebb-nagyobb versenyeket. Az internetes keresőkben a lakóhelyünk és a "futóverseny" kulcsszavak begépelésével hamar megtalálhatjuk a számunkra megfelelő eseményeket, de a országban rendezendő legtöbb versenyről saját eseménynaptárunkban is információt találsz.

A teljesség igénye nélkül kedvcsinálónak felsorolunk néhányat a következő hónapokban tartandó versenyekről.
Mindjárt itt is van a hét végén, szombaton rendezendő 3. Téli Crossfutás Tatán másfél, 4 és 8km-es távokkal, illetve vasárnap a Szorospataki hegyi futóverseny 3. fordulója 700m, 2,1km, 6,7km és 13km hosszú távokkal Bátonyterenyén és a VI. Futapest Fót Crossfutás, meglepő módon Fóton. Utóbbit a FUTAPEST KLUB, a két előbbit a helyi sportszakosztályok szervezik.

Érdemes már most elkezdeni a felkészülést az itthon a legnagyobb résztvetőszámmal büszkélkedhető BSI-szervezésű versenyekre is, így a március 31-én tartandó Vivicittá Városvédő Futásra Szeged, egy nappal később Kaposváron 3,2km-es távon, illetve április 22-én Budapesten 3,6, 6,5 és 12km-es távokkal.

A kisebb versenyek jó lehetőséget nyújtanak azoknak is, akik egy komolyabb félmaratont, vagy maratont kívánnak idén teljesíteni, a felkészülés szerves részét képezheti a versenykörnyezethez való hozzászokás is.
A befutócsomagban található finomság-halom meg csak hab a tortán.

- Mozgásvilág.hu -