Ideje leporolni a futócipőt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/02/19
Az igazi megszállottak és sportbarátok persze minden bizonnyal télen - az idei enyhe időjárásban meg pláne - sem hanyagolják el a rendszeres futóedzéseket, de kétségtelen, hogy a futás tavasztól őszig örvend a legnagyobb népszerűségnek. Lassan kezdődik az amatőr versenyszezon, tehát érdemes elkezdeni a felkészülést.
Hirdetés
Futni önállóan is élvezetes
, de az igazán emelkedett hangulatot a szervezett tömeges futóversenyek nyújtják, ahol nem a győzelem számít, hanem a részvétel. Különböző távokban mérhetjük össze állóképességünket többezer honfitársunkkal - illetve egyre nagyobb számban külföldiekkel is -, az út teljes hosszán élvezhetjük a rendezők nyújtotta támogatást, a frissítőket, a zenei "hangulatcsinálókat", az orvosi készenlétet és a célba érkezés diadalittas mámorát a "szpíker" kommentálásában.

Nehéz valamennyi szervezésről számot adni, lévén szerte az országban számos rendező indít kisebb-nagyobb verseny eket. Az internetes keresőkben a lakóhelyünk és a "futóverseny" kulcsszavak begépelésével hamar megtalálhatjuk a számunkra megfelelő eseményeket, de a országban rendezendő legtöbb versenyről saját eseménynaptár unkban is információt találsz.

A teljesség igénye nélkül kedvcsinálónak felsorolunk néhányat a következő hónapokban tartandó versenyekről. Mindjárt itt is van a hét végén, szombaton rendezendő 3. Téli Crossfutás Tatán másfél, 4 és 8km-es távokkal , illetve vasárnap a Szorospataki hegyi futóverseny 3. fordulója 700m, 2,1km, 6,7km és 13km hosszú távokkal Bátonyterenyén és a VI. Futapest Fót Crossfutás , meglepő módon Fóton. Utóbbit a FUTAPEST KLUB , a két előbbit a helyi sportszakosztályok szervezik.

Érdemes már most elkezdeni a felkészülést az itthon a legnagyobb résztvetőszámmal büszkélkedhető BSI -szervezésű versenyekre is, így a március 31-én tartandó Vivicittá Városvédő Futás ra Szeged, egy nappal később Kaposváron 3,2km -es távon, illetve április 22-én Budapesten 3,6, 6,5 és 12km-es távokkal.

A kisebb versenyek jó lehetőséget nyújtanak azoknak is, akik egy komolyabb félmaraton t, vagy maraton t kívánnak idén teljesíteni, a felkészülés szerves részét képezheti a versenykörnyezethez való hozzászokás is. A befutócsomagban található finomság-halom meg csak hab a tortán.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés