Hol futhatsz bele ősszel a futók közkedvelt futómárkáiba?

(x) - Támogatott tartalom
2019/09/16
A Ronhill, Bridgedale, Holmenkol és Sidas márkák biztosan ismerősen csengenek.

A Ronhill, Bridgedale, Holmenkol és Sidas márkák biztosan ismerősen csengenek neked is, ha a futásról van szó. Idén Ősszel nemcsak megnyerheted ezeket a termékeket két szuper futóversenyen, hanem garantált kedvezményeket is kapsz a nevezésed mellé.

Mit érdemes tudni futóként a fent felsorolt márkákról?

Bridgedale - Futózokni

Bridgedale - A futózokni között prémium kategóriát képviselő Bridgedale zoknik kényelemben és tartósságban (3 év garancia) verhetetlenek. Több, mint 100 éve csak zoknit gyártanak, nekik elhihetjük, hogy tudják, mit kell tudnia egy jó futózokninak. A Bridgedale hegymászáshoz, túrázáshoz, futáshoz, terepfutáshoz és mindennapi használatra is gyárt kiváló minőségű zoknikat.

A gyártási tradíciók mellet nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy gyártósoruk, technológiájuk mindig a legújabb fejlesztésű legyen. Részben ez az oka a magasabb árkategóriának, ugyanakkor garanciája is a legmagasabb minőségnek. Nemcsak nyomon követik az iparban történő változásokat, hanem aktívan részt vesznek a fejlesztésben is, aminek eredménye például a különleges Fusion Technológia. (3 saját fejlesztésű világszabadalom)

 

Ronhill - Futóruházat

A Ronhill márkát 1970-ben alapította Dr Ron Hill brit textil kémikus, maratoni futó, háromszoros olimpikon, háromszoros világcsúcstartó, aki a világon másodikként futott 2:10-nél jobb maratoni időt!

A Ronhill prémium kategóriás futóruházatot és kiegészítőket gyártó specialista.

 

Sidas - Talpbetét

A legjobb futócipők sem készülnek a futó egyedi lábához, azaz egy szuper cipő komfortja is fokozható. Aki a lábára tökéletesen illeszkedő futócipőt szeretne, annak lábra készített lábbelire volna szüksége, a gyártók viszont ezt az igényt kevéssé tudják teljesíteni.

Az 1975-ben, Franciaországban alapított Sidas egyedi, lábra készülő cipőbetétet fejlesztett ki, később pedig sportág specifikus talpbetéteket fejlesztettek. Életünk során testünk nagy statikai terhelésnek van kitéve, ami sportoláskor a többszörösére nő. Ennek hatására különféle deformitások keletkeznek vázrendszerünkben, amelyek azon túl, hogy további problémákat okozhatnak, befolyásolják teljesítő képességünket, terhelhetőségünket. A lábfej helytelen pozíciója további fájdalmakat okozhat a térd- és csípőízületben, gerinc deformitáshoz vezethet, sőt a váll vagy a nyak területén is jelentkezhetnek problémák.

Ezeket a tényezőket igyekszik minimalizálni egy egyedileg elkészített, az adott lábnak megfelelő, az anatómiai és a sportági sajátosságokat figyelembe vevő talpbetét. A lábfej megfelelő alátámasztása, a terhelés elosztása elősegíti a helyes tartás kialakítását.

 

Holmenkol - Technikai mosószer

Vége a rosszillatú futóruhának! A technikai ruházat megköveteli olyan speciális mosószerek használatát, melyeket kifejezetten a technikai műszálakból készült ruházathoz fejlesztettek ki.

Miért szükséges ilyen „drága” mosószereket venned? Miért nem elég a hagyományos mosópor, vagy folyékony mosószer?

Amivel egy jó futó ruhát a leggyorsabban tönkre lehet tenni, az a mosópor. A mosópor ugyanis főleg fizikai kölcsönhatás révén mos. A technikai ruha szálait ne úgy képzeljük el, mint az ugrálókötelet, hanem mint a fonál kötegeket, melyek felületén nano méretű csatornák találhatóak, így tud gyorsan száradni és ezáltal hűteni a test nagy felületét (például a CoolMax szál). A ruháink kellemetlen szagát a bőrünkről a ruháinkba kerülő baktériumok bomlástermékei okozzák. Ezért a szálak között és a szálakon lévő kapillárisokban is 100%-ot közelítően kell tudni fertőtleníteni a technikai anyagokat.

A szilárd mosószerek a nedvesség vezető csatornákat 1-2 mosás alatt lecsiszolják, illetve méretüknél fogva nem tudnak behatolni a szálak közé, így alaposan fertőtleníteni sem tudnak. A fertőtlenítés másik módja a magas hőfok lenne, de a technikai ruhák csak 30 fokon moshatók.

A folyékony mosószerek főleg kémiai úton tisztítanak, viszont a hagyományos, „általános” mosószerek kémiailag agresszív összetételükkel roncsolják az érzékeny membránokat (softshell, coolmax, polartec, gore tex, windstopper, stb),és alacsony hőfokon nem fertőtlenítenek.

Ezért célszerű a Holmenkol technikai ruhák tisztításához fejlesztett termékeit használni, melyek a különböző membránokat és szálakat gyártó cégek ajánlásával rendelkeznek és alacsony hőfokon produkálják a fertőtlenítő hatást.

De tudod mit? Felejts el mindent, amit itt olvastál és tegyél egy próbát, teszteld termékeinket!

 

Mely őszi versenyeken szerezhetsz garantált kedvezmény-kuponokat és juthatsz a nyereményhekhez, hogy Te is kipróbálhasd a Ronhill, Holmenkol, Sidas és Bridgedale termékeket?

Az Esztergom Félmaratonon (21km, 10,5km és váltó) és a III. Visegrád Fellegvár Csúcstámadás versenyen.