Hegynek fel a Világ futói

Berendi Antal
2012/09/06
Kovács Ádám és Merényi Tímea a legjobb magyar a Hegyifutó VB-n
Hirdetés

Szeptember 2.án rendezték meg Olaszországban Ponte de Legnoban a 28. Hegyifutó Világbajnokságot.

Idén un. „UPHILL” pálya volt, ami azt jelenti, hogy majdhogynem csak felfelé futás várt a futókra. Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) is kiemelten kezeli a hegyifutó szakágat..   Részvételi csúcsot hozott ez a rangos világverseny: 40 ország atlétái tisztelték meg a versenyt a különböző korosztályokban: U20 leány, fiú és felnőtt férfi-nő.

 

Merényi Tímea

 

Junior leányoknál (3.9km, 310m szint) Török siker született Eytemis Sevilay személyében, míg csapatban is ők voltak a legjobbak.

Junior fiúknál (8.8km, 760m szint): uganadai siker született: Cherop Michael személyében, nem meglepetés, hogy csapat aranyat is ők vitték haza.

Felnőtt nők (8.8km, 760m szint): Mayr Andrea nyerte meg magabiztosan, aki a londoni Olimpián is indult maraton futásban, csapatban az Egyesült Államok végzett az első helyen.

Felnőtt férfiak (14.1km, 1150m szint): kettős eritreai győzelem született: Mamo Petro sikerével, csapatban is nagy fölénnyel győztek.

 

Merényi Tímea és Hakkel Tünde

 

Teljes csapattal vettük rész a Vb-n, ez nagy büszkeség számunkra, minden korosztályban ki tudtunk állítani csapatot.  

Legjobb helyezést Kovács Ádám tól vártuk, ő 24. lett a 138 fős mezőnyben. „ Erősen kezdtem, 6. helyen voltam az első km után, ami később visszaütött.   Jövőre Lengyelországban szeretnék jobban szerepelni a VB-n ”- nyilatkozta Ádám a befutó után.

Nőknél Merényi Tímea fantasztikus futással az előkelő 26. lett, mindössze 2 percet kapott a 10. helyezett Román lánytól, ami hatalmas teljesítmény. Nagyon közel van a közvetlen élmezőnyhöz.

 

Sílift üzemen kívül, marad a futás felfelé (50%-os meredekség 300 méter hosszan)

 

Felnőtt férfi csapatunk 15. lett (Kovács Ádám- Gerlei Tamás-Szekeres Attila-Urbán Máté-Horváth Béla-Pelsőczi Attila)

Felnőtt női csapatunk 14.lett( Merényi Tímea-Bakonyi Fruzsina-Hakkel Tünde-Hajdú Henrietta)

U20as fiú csapatunk 16. ( Cakó Bálint –Tugyi Levente-Péntek Mátyás-Balogh Ákos)

U20as leány csapatunk 15. helyezést ért el (Bartus Petra-Varga Anabella-Dawson Yolanda)

 

A csapat

 

További eredmények, fotók:

Jövőre Lengyelország rendezi a Vb-t, 2014-ben pedig Nigéria ad otthon a világbajnokságnak, ugyanis erről döntöttünk a Nemzetközi Hegyifutó Szövetség konferenciáján.

Bízunk benne, hogy ez a szakág Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségre fog szert tenni, ugyanis külföldön már régóta nagyon népszerűek az atlétikának ezen ága, mely jól megfér az utcai, pályaversenyzéssel együtt.



 

 
Hirdetés