Hegyifutó Világbajnokság Lengyelországban Hír

Mahfusz
2013/09/06
Várhatóan komoly mezőny lesz ezen a Vb-n is
Hirdetés

16 futóval képviseltetjük magunkat a lengyelországi Krynica-Zdrój városában megrendezésre kerülő 29. Hegyifutó Világbajnokságon, ami szeptember 8án lesz. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által támogatott esemény egyre komolyabb rangot vív ki magának az atlétikán belül”- kezdte nyilatkozatát Talabér Attila a mahfusz.hu–nak, a Szövetség elnökségi tagja és csapatvezetője.

Várhatóan komoly mezőny lesz ezen a Vb-n is, természetesen az afrikai országok az abszolút esélyesek, közöttük is az eritreai és ugandai futók emelkednek ki a mezőnyből, de a 2011es albániai hegyifutó Vb felnőtt győztese az amerikai Max King is ott lesz a rajtnál. Európából az olaszok, törökök rúghatnak labdába várhatóan.

365 fő a nevezések száma, 40 országból, 5 kontinensről.

Magyar csapatból ezúttal a nőknél jött össze erős válogatott mind egyéniben, mind csapatban is eredményesek lehetnek: Merényi Tímeával, aki tavalyi VB-n 26. ,Szederkényi Takács Andreával és az idei Hegyifutó Eb legjobb magyar női futója Kodzsagogov Zsaklin alkothatnak egy olyan triót, akik akár a legjobb nyolc ország közé is odaérhetnek.

Felnőtt férfiaknál meghívót kapott Tábor Miklós, aki most ismerkedik a hegyifutással, de komoly pályamúlttal rendelkezik. Mivel un. fel-le pálya lesz +838m és -820m szinttel 13,56 km alatt, így az ő gyorsasága is kamatozhat, valamint a gyulaiak tehetsége Szabó Sándoré is, aki 20éves kora ellenére magabiztosan győzött a visegrádi hegyifutó országos bajnokságon. Az utánpótlás korosztályban mind a leányoknál, mind a fiúknál indítunk komplett csapatot.

 

Nagy sikernek tartom, hogy 2013-ban az összes WMRA (Nemzetközi Hegyifutó Szövetség) világversenyén részt tudunk/tudtunk venni. (Youth Cup-15/16 évesek Vb, Long Challenge -Hosszútávú Vb, Masters/Veterán Vb, Hegyifutó Vb - a szerk.) Továbbá fontos hangsúlyoznom, hogy a versenyzők http://multinavigator.hu/ és Guttmann Zoltán jóvoltából Inov-8 terepfutó cipőben futhatnak a Vb-n. Így a megfelelő, speciális hegyifutó cipő sem lehet akadály. A legjobb eredményt a felnőtt női csapattól várom, ahol ketten közel azonos eredményre lehetnek képesek. Nagy siker lenne, az első 40-ben végeznének, ez csapatban 6-8. hely környékére lehet elég jó esetben. A férfiaktól és az U20-as fiúktól, lányoktól tisztes helytállást várok és kívánom, hogy mindenki hozza a lehető legjobb formáját” – zárta gondolatait Talabér Attila.

 

A válogatott összeállítása:

Felnőtt Nők: Merényi Tímea (Honvéd), Szederkényi –Takács Andrea (Vasas), Pap Csilla (TFSE), Kodzsagogov Zsaklin (Favorit AC),

Felnőtt férfiak: Szabó Sándor (Gyulai AC), Komócsin Balázs (Honvéd), Csontos Imre (Margitszigeti AC), Pelsőczy Attila (TFSE), Tábor Miklós (Buda-Cash Békéscsaba)

U20 leány: Dawson Yolanda (Tatabánya SC-Geotech), Horváth Tímea (Honvéd), Somogyi Anett (VEDAC)

U20 fiúk: Cakó Bálint (Lőrinc 2000 SE), Dimanopulosz Zsombor (Honvéd), Miksa Kende (BEAC), Sallai Zsolt Bence (Mogyoród KSK)

 

Hirdetés