Havashalmi szabadonfutó Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/04/18
Egy különleges futóversenyre hívunk Budapest XVI. kerületébe. 
Hirdetés

 

Havashalmi, mert a Havashalom parkban kell megtenned 3 kört egy szépen kiépített, ingyenesen használható futópályán. Szabadonfutó, mert szabadon dönthetsz, hogy mikor futsz: a pálya éjjel-nappal nyitva áll, a játék másfél hónapja alatt bármikor teljesítheted a köröket.

 

A mozgás örömén túl értékes és hasznos ajándékokkal is meglepünk támogatóink jóvoltából.

A játék szervezésében, lebonyolításában résztvevők: Öt Falu Egyesület (ÖFE), GARMIN, GPSGames.hu. Köszönjük a XVI. Kerületi Polgármesteri Hivatal támogatását!

 

A játék célja:  elsősorban a mozgás! Másodsorban a XVI. kerület e szépen felújított parkjának, és a benne található futópályának a bemutatása. Bár versenyről beszélünk, ezt csak annyira kell komolyan venned, amennyire szeretnéd. A lényeg a táv teljesítése a saját tempódban. Szeretnénk továbbá minél több sportolónak, sportolni vágyónak megmutatni azt, hogy napjaink fejlett technikai eszköze, a GPS nem csupán az autós navigációban lehet hű társunk, hanem segítségével sport-tevékenységünket, a fejlődést is pontosan nyomon követhetjük.

 

Kik vehetnek részt a játékban?  A távot bárki teljesítheti, és ezt az oldalon elhelyezett napló-bejegyzésében (ún. log) közhírré is teheti. A sorsoláson csak az vesz részt, illetve az eredmény táblázatban csak az jelenik meg, aki a teljesítést GPS adatokkal is igazolja. (Lásd lentebb!)

A sorsoláson nem vesznek részt a GPSGames.hu és a GARMIN dolgozói és közvetlen hozzátartozóik.

 

A feladat:  fuss 3 kört (egy menetben!) a 800m-es futópályán, azaz küzdj le 2400 métert! Ugye, hogy nem sok? Sprintelhetsz, futhatsz, kocoghatsz, gyalogolhatsz tempósan, sőt az se baj, ha lesétálod a távot. Az időeredményeket ugyan rögzítjük, de a játék nem csak a versenyről szól! Találd meg a saját tempódat, érezd jól magad, mozogj, és nyerj! A feladat a pálya megközelíthetőségének és kialakításának köszönhetően mozgássérültek számára is teljesíthető!

 

Nyeremények:

-Fődíj: az összes sikeres teljesítő között kisorsolunk egy GARMIN Forerunner 110 HRM GPS-es sportórát a GARMIN jóvoltából. 

-Minden sikeres teljesítő egy 10%-os kedvezményre jogosító kupont kap a poloteria.hu jóvoltából

-A leggyorsabb teljesítő egy MP4-lejátszós napszemüveget kap az Öt Falu Egyesülettől

-A legjobb időt teljesítő ÖFE-tag egy MP4-lejátszós napszemüveget kap az Öt Falu Egyesülettől

-Az összes sikeresen teljesítő ÖFE-tag egy-egy szilikonos, divatos sportórát kap

 

A játék időtartama:  a feladat 2012. április 13. és május 26. között teljesíthető, ezen időszakban kell beérkeznie a teljesítést igazoló adatoknak (lásd lentebb!). A sorsoláson csak a május 26-án szombaton éjfélig beérkezett teljesítések vesznek részt!

A sorsolásra és a díjak átadására  2012. május 27-én vasárnap 15 órakor kerül sor a futópálya mellett (a Polgármesteri Hivatalhoz közeli téren.)

 

A helyszín:  Budapest XVI. kerület, Havashalom park. (Havashalom u. - Budapesti út - Sashalmi sétány - Karát u. által határolt terület.) Itt könnyedén megtalálod a piros rekortán futópályát. A futást a pálya bármely pontján kezdheted, a lényeg, hogy meglegyen a 3 teljes kör, azaz a 2400m.

(Ha autóval érkezel, a Polgármesteri Hivatal (Havashalom u.) előtt ingyenes, kiépített parkolóban hagyhatod járművedet.)

 

Teljesítés igazolása:  honnan tudjuk, hogy tényleg lefutottad? A GPSGames.hu-n vagyunk, tehát ez nem lehet kérdés: a GPS-adatokból! Ezeket az adatokat többféle képpen előállíthatod, egyetlen közös pont, hogy a futást nem úszod meg! Használhatsz kifejezetten futáshoz kialakított sportórát (pl. GARMIN Forerunner sorozat), bármilyen kézben hordozható túra-GPS-t is. Ha nincs más kéznél, akkor akár GPS-szel felszerelt okostelefonoddal (iPhone, Android és társai) is rögzítheted a nyomvonalat. Ehhez le kell töltened egy sport-alkalmazást a telefonra, amely képes a GPS-adatok rögzítésére és weben való közzétételére.

Ha megvannak a rögzített adatok, akkor töltsd fel őket egy erre szakosodott webes szolgáltatás alá! Ilyen pl. a Garmin Connect, vagy okostelefonok esetében az Endomondo.

A játék oldalán  kattints a "MEGTALÁLTAM!" linkre, majd jelentsd be s sikeres teljesítést! (Teljesítést csak akkor tudsz igazolni, akkor látszik a MEGTALÁLTAM link, ha be vagy jelentkezve. Ehhez - ha még nem történt meg - regisztráció szükséges!) A megjegyzés mezőbe illeszd be azt a címet, ahol az általad lefutott nyomvonal megtalálható! (A Garmin Connectre feltöltött futásokat a log írásakor a connect gombra kattintva be is ágyazhatod a logodba.) Kérjük, hogy a teljesítésről egy-két fotót is tölts fel (Te a futópályán, cipőd, GPS-ed, stb. - légy kreatív)! A szakmai zsűri (=szervezők) által legviccesebbnek tartott fotókból ajándék pólót készítünk az azt készítő játékos számára.

Kérjük, hogy logodban jelezd, ha ÖFE-tag vagy!

Ha technikai segítségre van szükséged, tedd fel kérdésedet a játék fórumán, segítünk!

 

Ingyenes GPS kölcsönzés:  ha nincs kéznél saját GPS, vagy nem szeretnél erre alkalmatlan eszközzel bajlódni, akkor fordulj bizalommal a Geochallenge GPS Bolthoz! A pályához közel, a XVI. Veres Péter út 35. szám alatt ingyenesen kölcsönözhetsz GPS-t a játék teljesítéséhez, valamint segítünk a feltöltésben és egyéb technikai kérdésekben is. (A kölcsönzés egyetlen feltétele: 30.000.-Ft letét.)

 

Kellemes futást, sok szerencsét kívánunk!

Még több infó itt!

 
Hirdetés