Futva búcsúzik a nyár Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/09/12
A 16. EDF Éjszakai Futáson rekord számmal, 4300-an búcsúztattuk a nyarat.
Hirdetés
Ugyan az 5,6 km-es távnak voltak izzasztó szakaszai, nem nagyon lehetett látni olyat, aki ne élvezettel rakosgatná egymás után a lábait.
Nagyon jól tudjuk, hogy a szeptember eleji Budapesten számos remek éjszakai program zajlik, de ha ezeknek versenyezniük kellene egymással, akkor az EDF Éjszakai Futás biztosan dobogós helyet érne el. Először is, az már önmagában óriási dolog, hogy 4300 ember sportol, fut együtt, miközben jól is szórakozik és jól érzi magát. Másodszor ezen a futóeseményen minden együtt van, ami egy igazi örömfutáshoz, egy igazi budapesti éjszakai programhoz kell: sport, zene, tánc, tűzijáték és vidámság.
 

 
Az idei EDF Éjszakai Futáson tényleg annyian voltak, hogy több mint 8 perc kellett, mire mindenki elrajtolt az 5,6 kilométeres távra. Nekünk is csak akkor sikerült átlépnünk a rajtvonalat, amikor már 4 percnél járt az óra (jó hogy nem ért utól az első versenyző :)). Az átlépést szó szerint kell érteni, mert kb a Lánchíd feléig továbbra is csak gyalogolni tudtunk. Ezt persze sejtettük, de mivel egyikünk számára ez volt az első utcai futóverseny, nem tolakodtunk előrébb.
Futottak családok és iskolai csoportok, jelmezesek és kangoo-sok, idősek és fiatalok. "A Lánchídon és az alsó rakparton folyamatos a futósor" - kommentálta Péter Attila, a BSI eseményeinek állandó szpíkere. Budapest egyik legszebb része, a Lánchíd környéke, a Vár alatti utcák, a Tabán és a Duna mindkét partja valóban futókkal volt tele. Persze meg kell még említeni a lelkes szurkolósereget, amelyik bíztatással és tapssal honorálta a futók teljesítményét.
 

 
Többektől hallottam már azt, hogy egyszerűen nem szeretnek futni és a legtöbb esetben meg vagyok róla győződve, hogy ez a nem megfelelő hozzáállás, illetve a rossz edzésterv miatt van. Az biztos, hogy aki elindul egy ilyen futórendezvényen, el fog gondolkozni azon, hogy jövőre komolyabb távokat is le fog gyűrni... mint ahogy egyikünk el is gondolkozott ezen...
 
Eredmények
Férfiak 1. Tóth László (Benedek Békéscsaba Team) 17:15 2. Csere Gáspár (BEAC) 17:20 3. Tábor Miklós (Buda-Cash Békéscsaba AC) 17:46
Nők 1. Perity Gabriella (MAC) 20:46 2. Balog Evelin (BEAC) 20:55 3. Kácser Krisztina (PVSE) 22:06
Hirdetés