Futóverseny tűsarkú cipőben – már itthon is Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/04/03
Értékes nyeremények várnak azokra a hölgyekre, akik tűsarkú cipőben rugaszkodnak majd neki május 10-én az Erzsébet téren rendezendő különleges futóversenynek.
Hirdetés

Hasonló verseny már zajos sikert aratott Hollandiában, Németországban, Lengyelországban, Svédországban és Oroszországban is. Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon sok nőt izgat a kihívás: futni magas sarkú cipőben. A versenynek szigorú szabályai vannak: nem lehet nyolc centiméternél alacsonyabb és másfél centiméternél szélesebb a cipő sarka , nem lehet csizmában vagy szalaggal a lábra erősített cipőben versenyezni – mondta a szervező cég.

Csak azok állhatnak rajthoz a Stiletto Run -nak nevezett versenyen, akik április 17-ig jelentkeznek a női internetes portálon – illetve az egyik női életmódmagazinban található kuponon – és bekerülnek a száz szerencsés kiválasztott közé.

A közel 100 méteres távot leggyorsabban teljesítő nőnek egymillió forintos készpénzutalvány a jutalma, a legcsinosabb öltözéket viselő 500 ezer forinttal lesz gazdagabb, míg a legszebb cipőt viselő hölgy nyereménye 250 ezer forint.  

A 9 centisnél kisebbeket kizárták

Több országban rendeztek már ilyen versenyt, kissé eltérő szabályokkal. Oroszországban például négy nagyvárosban rendeztek „elődöntőt”, a döntőt pedig Moszkvában tartották. A 9 centinél kisebb sarkú cipőkben indulókat Oroszországban automatikusan diszkvalifikálták, míg másutt megelégedtek a 7 centissel is. Előfordult, hogy a nyeremények ruházati utalványok formájában jutottak el a győztesekhez, másutt 2,5 millió forintnak megfelelő összegnek is örülhetett a győztes.

  Macskakő és hosszú táv

Amszterdamban előfordult, hogy egy férfi is „befurakodott” az indulók közé, aki aztán utolsó lett. Megesett, hogy macskaköves tereppel nehezítették a feladatot. A tűsaroksprintek távjai országonként eltérőek lehetnek: Amszterdamban 350 métert tett meg 150 nő egyszerre.
Hirdetés