Futók, akik csúcsot hódítottak...

Futók, akik csúcsot hódítottak...

Futanet.hu
2013/06/17
A Kékes Csúcsfutás egyik legszebb és legnehezebb hazai futóversenyünk
Hirdetés

Nemcsak a kihívás, de a gyönyörű környezet is emlékezetessé teszi mind a résztvevők, mind pedig azok számára, akik szeretteiket jönnek buzdítani. Több mint 1400 futó hódította meg a csúcsot a Kékesben és érintette meg a célba érkezéskor Magyarország legmagasabb pontját.

Idén már 16 alkalommal Mátrafüreden gyülekeztek jó hangulatban az igazi kihívást jelentő versenyre amatőr és profi sportolók is. Az indulók közül tizenkilencen már tizenhatodik alkalommal készültek a táv teljesítésére, azaz ők minden eddig megrendezésre kerülő Kékes Csúcsfutáson már sikeresen vették az akadályokat. A mezőnyben a szervező iroda három munkatársa is készült a megmérettetésre, mindegyikük tapasztalt futóként állt a rajthoz. Kocsis Árpád a BSI versenyigazgatója, Tamás Krisztián marketingvezető már több alkalommal is részt vettek ezen a versenyen, Szoó Attila a szervező iroda nemzetközi marketingért felelő munkatársa pedig az első csúcshódítására készült.

 

Már reggeli órák azt mutatták, hogy igazi kánikulára számíthatunk, ugyan a rajt előtt egy rövid időre elborult az ég, de még így is 27 fokban készülődhettek a résztvevők a rajtra. A rajt idén kevéssel dél után, 12 óra 45 perckor dördült el. A 11,6 kilométeres távon a 671 méteres szintkülönbség legyőzésének napsütéses nyári időben vágtak neki a versenyzők.

A célba érkezőket a szurkolók lelkes bíztatása fogadta és lökte át őket a holtponton, hogy az utolsó métereket a kihívás legyőzésének örömével tegyék meg.

 

A férfiaknál mind a három dobogós egy órán belüli eredménnyel érkezett be, köztük elsőként Khoór Bence 48:33 perces időeredménnyel, őt követte Komócsin Balázs alig fél perccel 48:57-es idővel. A harmadik helyezett még mindig szoros küzdelemben Szabó Gábor.

A hölgyeknél a dobogón szintén születtek egy órán belüli eredmények. Juhász-Staicu Simona szakította át elsőként 55:41 perces idővel a célszalagot. Őt követte másodikként Pap Csilla, a harmadik helyet szintén fantasztikus versenyzéssel Szentpéteri Diána nyerte.

Gratulálunk Kenyér Zoltánnak, aki a 80. születésnapján teljesítette a csúcsfutást!

 

A hegytetőn az időjárás is kedvezőbb volt a beérkezőknek, hisz a fák árnyéka és a 21 fokos hőmérséklet segített a regenerálódásban. Miután szusszantak egy kicsi ezt a fantasztikus teljesítmény véghezvitték, az élményt megörökíthették egy fotóval a már annyit emlegetett csúcskőnél is.

A hegyek után pedig az Alföld visszavág és mindenkit vár a 10. E.ON Délibáb Futás július 13-án, ahol szintén csodás kihívások várják a résztvevőket.

 

Eredmények:
Férfiak
1. Koóh Bence 48:33
2. Komócsin Balázs 48:57
3. Szabó Gábor 50:11

Nők
1. Juhász-Staicu Simona 55:41
2. Pap Csilla 59:59
3. Szentpéteri Diána 1:00:58

Hirdetés