Futással a potenciáért Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/02/21
Tudom, úgy tűnhet valaki lefizetett minket, hogy a futás mellett érveljünk, de megesküszünk ez csupán a véletlen műve. Vagy talán nem is annyira véletlen, hiszen a futás tényleg rengeteg pozitívummal bír. Most épp a potencia van napirenden.
Hirdetés

Természetesen nem a futás az egyetlen mozgásfajta , de kétségkívül az elsők között szerepel, ha a sport fogalma felmerül.

Már megint az amerikaiak, egész pontosan a baltimore-i Johns Hoplins egyetemen dolgozó Elizabeth Selvin és csapata végzett kutatást több mint kétezer, húsz év feletti férfivel . A megkérdezettek közül minden ötödik elismerte, hogy problémáik vannak. Németországban is hasonló eredményt hozott egy hasonló vizsgálat. Ha csak a kutatás 20-40év között alanyait nézzük, az arány: minden huszadik férfi.

A vizsgálat rámutatott, hogy az életkoron túl, bizony az életmód is komoly szerepet játszik az állóképességben . Egyértelmű az összefüggés a sport hiánya és a potenciazavarok között . A vizsgálat szerint kétszer annyian mondanak kudarcot a nem sportolóknál, mint azok, akik rendszeresen edzettek. áA statisztika nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy a nem sportolók közül minden negyedik férfinak voltak gondjai a nemi élettel, míg a sportolók közül csak minden kilencediknek.

Nyílván az edzettséggel járó jobb keringés és állóképesség az, amire a sportban és az ágyban egyaránt szükség van.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés